FAZÉK

3 bom­basz­ti­kus di­é­tás fa­gyi­re­cept

Ha nyár, akkor fagyi! Csak­hogy a sok cukor miatt mindez nem túl egész­sé­ges. Per­sze ebből is ké­szít­hetsz ma­gad­nak di­é­tás vál­to­za­tot, ami csupa gyü­mölcs, és per­sze nem hiz­lal!

Görögdinnyés jégkása

Hozzávalók:

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Elkészítés: Forrald fel a vizet és az édesítőt, majd hagyd kihűlni. A dinnyét turmixold össze, majd sűrű szitán szűrd le, hogy ne maradjon benne mag. Keverd hozzá a citrom levét és reszelt héját. Lapos tepsiben, fóliával letakarva fagyaszd le, félóránként villával törd át négyszer. Fogyasztás előtt turmixold jól még egyszer össze.

Eközben a címlapon

Krémes málnás-citromos

Hozzávalók:

  • 25 dkg málna

  • 25 dkg görög natúr joghurt

  • 1 tk. diétás édesítő

  • 1 citrom leve és reszelt héja

  • ½ tk vanília esszencia

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Elkészítés: a málnát, az édesítőt és citromlevet turmixoljuk össze, majd keverjük bele a joghurtot, vaníliát és a citromhéjat. Ezután egy edényben tegyük a fagyasztóba és elektromos habverővel óránként keverd át.

Különleges banán fagyi

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Ha csak gyümölcsökből szeretnél fagyit készíteni, a banán remek alap lehet. Segítségével könnyen elérheted a krémes fagyi-állagot. Félig fagyaszd le 2-3 banánt héja nélkül, majd tedd turmixgépbe más gyümölcsökkel. Adhatsz hozzá jégkockákat is. A sűrű, jeges masszát töltsd poharakba. Elképesztően finom, és sokkal egészségesebb, mint a bolti változatok!