TREZOR

26 mil­li­ó­ért kelt el Leia her­cegnő bi­ki­nije

80 ezer dol­lár­ról in­dult a licit Leia her­cegnő bi­ki­ni­jére az ame­ri­kai Profiles in His­tory ár­ve­rési ház­nál, de arról nincs hír, hogy ki hordja majd a világ leg­drá­gább bi­ki­ni­jét, egy­ál­ta­lán fel­ve­szi-e va­laki, csu­pán azt tud­juk, hogy végül 96 ezer dol­lárt (mint­egy 26 mil­lió fo­rin­tot) fi­ze­tett érte az is­me­ret­len­ség ho­má­lyába bur­ko­lózó vevő.
Rabszolgaként viselte a szexis darabot (Fotó: bbc.com)
Rabszolgaként viselte a szexis darabot (Fotó: bbc.com)

A szóban forgó ruhadarabot akkor viselte Carrie Fisher, a Csillagok háborúja Leia hercegnője, amikor éppen rabszolga volt, A jedi visszatér című filmben - írja a bbc.com. A titokzatos vevő, ha már ennyi pénzt kiadott a filmtörténeti relikviáért, megkapta még hozzá Leia hercegnő nyakbilincsét is, valamint a dizájner – Richard Miller – eredetiséget bizonyító levelét.

A pokol hetedik bugyrában viselik majd

Vajon ki fog pózolni benne? (Fotó: bbc.com)
Vajon ki fog pózolni benne? (Fotó: bbc.com)
EZT OLVASTAD MÁR?

A aranyozott, rugalmas műanyagból készült bikiniben Carrie Fisher a Rolling Stone magazin címlapján is pózolt, de a színésznő nem szerette a jelmezt. Nem túl elismerő véleménye szerint a szupermodellek fognak ilyet viselni a pokol hetedik bugyrában. Szerinte nem illett a karakteréhez sem, de az alkotók célja az volt, hogy nőiesebbé tegyék a hercegnőt.

Bár borsos árat fizettek a bikiniért, de a Star Wars-műtárgyak eddigi rekordját mégsem ez, hanem az a repülő csészealj tartja 450 ezer dollárral, amelyik elsőként jelent meg a vásznon a sorozat történetében.Ez barátok közt is mintegy 120 millió forint.