BOZÓT

250 mil­lió ke­nő­pénzt kér­tek a szo­ci­a­lista po­li­ti­ku­sok

Az ezzel kap­cso­la­tos ta­nú­val­lo­más hét­főn kerül a Fő­vá­rosi Tör­vény­szék­hez.
  • Szerző: Ripost

250 millió forint kenőpénzt kért zsebbe a szocialista Botka László és Toller László 2004-ben egy pécsi ingatlanüzlet nyélbeütése érdekében - erről egy német ingatlanbefektető cég magyarországi megbízottja számolt be az ECHO TV Híradójának.

A férfi azt állítja: a Botka László által kiszemelt milliárdos nagyságrendű ingatlanprojektben a kenőpénzeket személyesen vették át az MSZP-s politikusok. Azt is elárulta, hogy ő maga is adott át csúszópénzt egy reklámszatyorban. A vádlott hivatalosan hétfőn nyújtja be tanúvallomását a Fővárosi Törvényszékhez.

"A vételárat a pécsi vagyonkezelő felé a szerződés szerint a befektetők a bankon keresztül elutalták, dr. Botka László és Toller László urak felé pedig a 250 millió forintot több részletben a befektetők engedélye alapján megfizetésre került. Nyilván a bankból, csak kisebb részletekben, hosszabb idősíkban lehetett ezt készpénzben megoldani. Jómagam egy alkalommal vittem összeget, ami egyébként 50 millió forint volt, méghozzá a Parlament melletti Biarritz étterembe, ahol az emeleti részen várt Botka László és Toller László, az átvétel ott történt meg. A reklámszatyorban lévő pénzt átvették, majd valamelyik úr sofőrje levitte a szolgálati járműbe, a többi tételt kollégáim több kisebb részletben vitték kézhez dr. Botka László és Toller László uraknak.

- nyilatkozta az ECHO TV híradójának F. Attila.

Botka László közleményben cáfolta az állításokat. Azzal védekezik, hogy az érintett időszakban sem polgármester, sem pedig országgyűlési képviselő nem volt.