KÜLFÖLD

23 szá­za­lék­kal több ember al­szik az ut­cá­kon Pá­rizs­ban, mint ta­valy!

Az új haj­lék­ta­la­nok fi­a­ta­lab­bak a ko­ráb­bi­ak­nál, fő­ként 25 és 54 év kö­zötti férfiak.
  • Szerző: SZM

Minél több migráns érkezik meg Párizsba, annál több hajléktalan jelenik meg a világváros utcáin. Mint ismeretes, általában sátrakban laknak, a helyi önkormányzat pedig időről-időre felszámolja ezeket a táborokat amelyek azután újra kialakulnak.

A France terre d'asile nevű civil szervezet összesítése szerint január elején 2230 afgán, szudáni, eritreai és szomáliai migráns élt sátortáborokban a párizsi utcákon.

Ezek időleges felszámolása után Dominique Versini, szolidaritási kérdésekért felelős főpolgármester-helyettes szerint legalább ötszázzal csökkent az utcán alvók száma.

Február elején a Szolidaritási Éjszaka alatt az önkéntesek százai sétáltak a főváros utcáin, parkjain és parkolóiban, hogy kiszámítsák az utcán alvó emberek számát. A városi tanács a múlt hétfőn hozta nyilvánosságra az erdeményt. E szerint jelenleg 3681 hajléktalan él Párizsban, 689 fővel több, mint 2018-ban.

Többségük 25 és 54 év közötti és már több mint egy éve hajléktalan. A maiak valamivel fiatalabbak mint a korábbiak – nyilatkozta Dominique Versini a párizsi önkormányzatban dolgozó politikus a France Bleunek. Elmondta, hogy a hajléktalanok 12 százaléka nő, és a fedél nélküliek kétharmada még sohasem hívta fel a számukra biztosított sürgősségi telefonszámot.

Ez részint azért van, mert egyesek nem is tudják, hogy létezik ez a lehetőség, másrészt a szállókon sok az agresszív ember és a tolvaj, harmadészt pedig sokan ragaszkodnak a kutyájukhoz, amelyeket azonban nem vihetnek be magukkal a szállókra.

Forrás: 20minutes.fr

Eközben a címlapon