NÍNÓ

20 éves gyil­kos­sági ügy ol­dód­hat meg

Meg­ta­lál­hat­ták a cla­re­monti so­ro­zat­gyil­kost!
  • Szerző: Ripost

Ausztrália történetének leghosszabb nyomozásában született eredmény. Bejelentették, hogy elfogták a hírhedt claremonti gyilkosságok elkövetőjét.

Húsz éven át nyomoztak a hatóságok az ügyben: három perthi nőt öltek meg 1996-ban és 1997-ben.

Rendőrök százai dolgoztak a nyomozáson, a gyilkosságok és eltűnések az egész országot sokkolták. Embert próbáló feladat volt: hatalmas nyomravezetői jutalmakat ajánlottak fel, DNS-mintát vettek 2000 perthi taxistól, sőt egy már elítélt perthi sorozatgyilkos "szakvéleményét" is kikérték.

EZT OLVASTAD MÁR?

Pénteken bejelentették: megtalálták a gyanúsítottat. Az előállított férfit Jane Rimmer 23 éves óvónő és a Ciara Glennon 27 éves ügyvédnő megölésével vádolják.

Mindketten egy buli után, a hazafelé vezető úton tűntek el. Holttestüket egy bozótosban elrejtve találták meg.

A gyilkosság idején eltűnt egy harmadik fiatal nő is, az ő megölésével azonban nem vádolták meg a feltételezett sorozatgyilkost. Az áldozat holtteste ugyanis nem került elő, így ebben az ügyben még folytatódik a nyomozás.

A News.com.au hírportál értesülései szerint a letartóztatott férfi neve Bradley Robert Edwards, és a sorozatgyilkosságon kívül betöréssel, szexuális erőszakkal és emberrablással is vádolják – ezeket a bűnöket szintén régebben, 1988 és 1995 között követhette el. A férfi feleségével tizenhét éve élt kertvárosi otthonában, a hatóságok őrizetbe vették.