INSIDER

15 éve ke­resi rej­té­lye­sen el­tűnt iker­test­vé­rét a ma­gyar nő

Rej­té­lyes kö­rül­mé­nyek kö­zött ve­szett nyoma Szántó Ká­roly­nak 2003 nya­rán Spa­nyol­or­szág­ban. A férfit egy helyi csa­lád bízta meg mun­ká­val, s ő öröm­mel ment, ám ki­uta­zása után nyom­ta­la­nul el­tűnt. A máig re­mény­kedő lány­test­vér nyi­lat­ko­zott a Ri­post­nak.

Tisztán emlékszik Szántó Enikő arra a napra, amikor kiderült: eltűnt az egyik ikertestvére Spanyolországban. Enikő, Gyula és Károly hármas ikrekként jöttek a világra, s szinte elválaszthatatlanok voltak.

EZT OLVASTAD MÁR?
15 éve hiányzik az életem egy része.

Mondják, hogy az ikrek között még különlegesebb a kapocs, mint más testvéreknél, s ez ránk, hármas ikrekre még inkább igaz! Együtt nőttünk fel, mindenben segítettük egymást, a másik terhe és öröme a mi terhünk és örömünk volt. Talán ezért is keressük rendületlenül a testvérünket, nélküle a legnagyobb sikerek és a legboldogabb pillanatok sem teljesek

– mondja Enikő, aki a furcsa évforduló kapcsán szólalt meg a -nak.

– Kari, merthogy Károlyt mind a mai napig így hívjuk, 2003-ban, 33 évesen kapott egy lehetőséget, hogy Spanyolországban, Lloret del Mar-ba utazzon, ahol egy családnál burkolóként-kőművesként dolgozhatott. Emlékszem, hogy örült a lehetőségnek, hiszen gondoskodni akart az akkor alig pár hónapos kislányáról és szeretett feleségéről.

Több munkással együtt utazott ki, egy nagy családi házban laktak – meséli. – A távolság nem jelentett gondot, mindennap beszéltünk telefonon, s egy alkalommal ki is hívott magához – árulja el a nő, aki, hiába telt el 15 év, azóta is igyekszik felidézni azokat a részleteket, amelyek nyomként szolgálhatnak és elvezethetnek Károlyhoz. – Emlékszem, épp a pólóját vette fel, amikor a hasánál egy hatalmas karcolást láttam. Rákérdeztem, de nem akart válaszolni.

„Megvertek!”

– mondta végül, s ezzel lezárta a témát… – meséli Enikő, aki némi aggodalommal tért haza, de bízott abban, hogy a testvére tudja, mit csinál és biztos minden rendben lesz. Ám a nő optimizmusa nem tartott sokáig, egy idő után ugyanis Károly már a telefont se vette fel.

Eközben a címlapon

Ekkor tudtam, hogy baj van...

Kíváncsi vagy a folytatásra? Érdekel, hogy mit tett a család az eltűnés után, s mi történt Károly kislányával? Akkor keresd a szerdai napilapot az újságárusoknál!