kulcsár edina
Imádod az édességeket, de eddig még nem nagyon mertél sütni, mert félsz, hogy elrontod? Összeszedtük a legjobb fortélyokat, amikkel igazi konyhatündér lesz belõled.
Időt és energiát spórolhatsz meg ezekkel a remek ötletekkel!
Tortát, mézeskalácsot, süteményt, fecskendő segítségével egyszerűen, könnyen, díszíthetsz, nem kell hozzá habzsák sem.
Ha gyakran sütsz és utálod a vajazás-lisztezés lépést, készítsd el előre ezt a keveréket. Használat előtt csak mártsd bele az ecsetet és vékonyan kend ki a sütőt.
Így készítsd: 10 dkg olajat, 10 dkg margarint és 10 dkg lisztet habverővel keverj össze. Légmentes edényben, hűtőben hónapokig eláll.
A legegyszerűbb sütidet is különlegessé teheted ! Egy darab csipkével és porcukorral egyszerűen és csodálatosan mintázhatod!
Ha leégett a sütid alja, nem kell kidobni! Kapj elő egy reszelőt és finoman reszelgesd le a megbarnult részét.
Ha túl nagy a tepsi és kisebbre van szükséged, alufólia segítségével méretezd a kellő nagyságra. Egy darab, kb. 40 cm-es alufóliát hajtogass addig félbe, míg nem éred el a tepsid magasságát. Ezzel az alufólia trükkel bármilyen formát csinálhatsz.
Remek ötletek, így dekorálhatod egyszerűen és különlegesen a pitéket:
Tejszínhabot egyszerűen is csinálhatsz egy befőttesüveg segítségével. Öntsd a tejszínt az üvegbe és rázd 3 percig!
Dobd a pultra a nyers tésztát, ha tökéletes textúrájú süteményre vágysz, így a levegő távozik.
Húzz a robotgépedre egy papírtányért, mint egy pajzsot, így nem fog szétfröcskölni a tészta.
Vajat olvasztani egy meleg pohár segítségével lehet:
Sütikosárkákhoz egyszerűen csak fordítsd meg a muffinsütőd és nyomogasd rá a tésztát.