TESTFACTOR

105 kilót fo­gyott egy ápo­lónő, ez a diéta men­tette meg az éle­tét

Emma Turner 160 ki­ló­san ha­tá­rozta el, hogy le­adja a fö­lös­le­get: akkor ugyanis már az or­vosa is ag­gó­dott, azzal fe­nye­gette, hogy a 40-et sem éri meg, ha nem vált élet­mó­dot. A most 42 éves nő azóta több mint 100 kilót do­bott le, és olyan csi­nos, hogy rá sem is­merni az új fo­tóin!

„El sem hiszem, hogy hagytam magam ekkorára hízni” - mondja a régi fotóit nézegetve a ma 42 éves melbourne-i ápolónő, aki már 18 éves korában is 100 kilót nyomott. Az érzelmi bizonytalanságait világéletében gyorsételekbe, pizzába, hamburgerbe, sült krumpliba és fagyiba fojtotta. Amikor a családjával megvacsorázott, még visszajárt a konyhába néhány szendvicset elnassolni.

A súlya miatt rendszeresen szélesebb ülésre volt szüksége a repülőn, és a vidámparki attrakciókra sem engedték fel. Ha étterembe ment, előre rákeresett a neten, hogy vajon elég szélesek-e a székeik. Mindig attól félt, hogy összetörik alatta a szék, vagy beszorul valahová.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mégsem emiatt döntött úgy, hogy lefogy: a döntő pillanat 2014-ben, 38 éves korában jött el, amikor az orvosa azt mondta neki, hogy két éve sincs hátra, ha nem adja le a rengeteg feleslegét. Tudta, hogy valamilyen drasztikus beavatkozásra van szüksége a fogyáshoz, így 2015-ben gyomorszűkítő műtétnek vetette alá magát.

Az első fél év alatt 54 kilót fogyott, a következő két évben pedig még 51-et. Tavaly áprilisban pedig egy plasztikai műtét során 3,5 kilogramm bőrt távolítottak el a hasáról és a combjáról. Ezt a műtétet idén a mellplasztika követte.

Emma azt mondja, hogy soha nem volt még ilyen boldog és magabiztos, mint most. Manapság alacsony szénhidráttartalmú és magas fehérjetartalmú étrendet követ, és minden nap 45 percet sétál a tengerparton. Míg régen már reggelire több szendvicset evett meg, ezt pedig ebédre gyorséttermi menük, uzsonnára pedig csoki és üdítő követte, majd vacsorára még jól belakott pizzával és sütivel, manapság zabkását reggelizik, tízóraira és uzsonnára gyümölcsturmixot, kevés mogyorót és fehérjeszeletet eszik, délre teljes kiőrlésű, tonhalas szendvicset, vacsorára pedig egy kevés húst fogyaszt sok zöldséggel.Desszertként néha megenged magának egy kisebb jégkrémet.