KÜLFÖLD

1036 ke­resz­tény­ség el­leni tá­ma­dás volt Fran­cia­or­szág­ban

Ez a ta­va­lyi mér­leg. Feb­ruár ele­jén nem ke­ve­sebb mint öt temp­lomba tör­tek be, meg­ron­gál­ták a ke­resz­te­ket, ürü­lék­kel ken­ték be a fa­la­kat, ca­fa­tokra tép­ték az ima­köny­ve­ket.
  • Szerző: SZM

A keresztény jelképek és templomok ellen 1036 támadást regisztráltak tavaly a francia belügyminisztérium adatai szerint. A Ripost is megírta azt az esetet, amikor a Lyontól északra fekvő Chalon-sur-Saone katedrálisában az imádkozó hívek arra lettek figyelmesek, hogy valaki feltépi a bejárati ajtót, majd hangos: “Olvassátok a Koránt!” – kiáltásokkal a padok közé rohan.A férfi egy ideig azzal fenyegetőzött, hogy egy nála lévő kézigránáttal felrobbantja a templomot.

Február elején öt templomba törtek be. Megrongálták a kereszteket, ürülékkel kenték be a falakat, cafatokra tépték az imakönyveket,írta a Yahoo.fr.

EZT OLVASTAD MÁR?

Laurent Wauquiez a jobbközép republikánusok (Köztársaság Párt) elnöke is felszólalt a kereszténygyűlölet ellen és jelezte, hogy Párizs környékén négy templomban hasonló események játszódtak le, valamint Tarn és Burgundia megyékben is.

A francia kormány 2015 óta különböző összegekkel támogatja az istentiszteletek biztonságos lebonyolítását, de úgy tűnik, a támadásokat nem lehet megakadályozni, hiszen a tavalyi adatok még rosszabbak mint a tavalyelőttiek.