KÜLFÖLD

Ő az első hidzs­á­bos női pol­gár­mes­ter Lon­don­ból! Videó

Bi­zo­nyára jól meg­érti majd magát a fő­vá­ros pa­kisz­táni szár­ma­zású pol­gár­mes­te­ré­vel, Sadiq Khan­nal, hi­szen mind­ket­ten mu­zul­má­nok. Ra­khia Is­ma­ilt bő három hete ne­vez­ték ki.
  • Szerző: SZM

Több száz szomáliai szülő hazaküldte Londonból a gyermekét Afrikába, mert a brit birodalom fővárosa már túl veszélyessé vált számukra. A BBC készített egy interjút az egyik szomáliai gyermek édesanyjával, akinek a 15 éves fiát már négyszer szúrták meg.Ezért egy évet tartózkodott szülőhazájában, majd két hétre rá miután visszatért Londonba, ismét megkéselték.

Ezt a hírt a is közölte, de akkor még nem tudtuk, hogy a BBC-nek nyilatkozó Rakhia Ismail, a londoni Islington kerület polgármestere szintén Szomáliából származik. Sőt - amint az most jelent meg a BBC oldalán – ő az első hidzsábot viselő női polgármester egész Nagy-Britanniában, akit alig néhány hete, május 15-én neveztek ki.

Képkocka a BBC oldalán látható videóból

Amint az alábbi térkép világosabb részén is látható, Islington nem valami néhány utcából álló kis kerület, hanem Észak-Londonból jó nagy rész tartozik hozzá, a British Múzeumtól jobbra, a Finsbury Parkig.

Ami pedig az újdonsült muszlim kerületvezetőt illeti, így nyilatkozott az Islingtongazettenek:

“Tegnap, amikor a (brit) állampolgársági igazolásokat adtam ki, csodálatos volt látni, hogy sokféle különböző háttérrel rendelkező ember lett brit állampolgár...”