3 éve

Egy diáklány állítja: Szexuálisan zaklatta a Momentum EU-képviselőnője

Újabb fordulat a Donáth család botrányában. Egy diáklány állítja, hogy a hírhedté vált evangélikus szeretetotthonban szexuálisan zaklatta a már korábban botrányba keveredett lelkész lánya. Aki barátaival magánszállodaként használta a vallási intézményt. Ide jártak haza a Sziget-bulik után.

Újabb megdöbbentő fordulat az egyre gusztustalanabb bűnügyben. Mint ismeretes, néhány napja zaklatással, sőt fizikai erőszakkal vádolta  meg egy áldozat az MSZP politikusát, Donáth Lászlót. A hírt a rendőrség is megerősítette.

Most pedig levelet írt a %RIPOST% szerkesztőségének egy húszéves diáklány, aki 2 évvel ezelőtt az érettségihez szükséges önkéntes közmunkára jelentkezett a szeretetotthonba. Részletesen leírta, hogy már a kezdet kezdetén megdöbbentő jelenségekkel találkozott, majd ő maga is zaklatás áldozata lett.

Néhány napja tört ki a botrány

Eddig annyit tudhattunk, hogy rendőrségi nyomozás folyik szexuális kényszerítés és zaklatás miatt Donáth László MSZP-s politikus ellen. Aki történetesen a Momentum EU-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja.

Az áldozatok egyike tett feljelentést, miszerint a Donáthék vezette evangélikus szeretetotthonban rendszeres a szexuális zaklatás, a verbális erőszak, az „ajánlattevés”, sőt az egyik áldozat férje külsérelmi nyomokkal járó fojtogatásról is beszámolt.

A %RIPOST%-nak levelet író diáklány – neve és elérhetősége a szerkesztőségben - most újabb meghökkentő eseményekről számolt be. Miután az érettségihez szükséges közmunkára jelentkezett a szeretetotthonba, megdöbbenve tapasztalta, hogy a momentumos képviselő Donáth lány barátai tulajdonképpen saját szállodaként használják a vallási intézményt.

Gyakran berúgva vagy hajnalban, másnaposan érkeztek a szeretetotthonba, például a közelben zajló Sziget-fesztivál idején. A közmunka keretében a diáklánynak kellett kitakarítani utánuk a nem éppen gusztusos szobákat.

Itt  takarítás közben támadt rá, tett szexuális ajánlatot a megdöbbent, 18. életévét még be nem töltött lánynak  Donáth Anna, aki ma a Momentum EU-parlamenti képviselője.

A %RIPOST%-nak szó szerint így vallott a diáklány:

„Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt, mentett ki.”

Az ügyből botrány lett, és az apa, a maga is több zaklatási ügybe keveredett MSZP-s politikus inkább gyorsan leigazolta az 50 óra közmunkát a lánynak, csak hallgasson, és tűnjön el a szeretetotthonból..

A megdöbbent lány, akinek levelét alább részletesen is olvashatják, nem tett feljelentést, de most, hogy egy másik zaklatási ügyben végre megindult a rendőrségi nyomozás, úgy döntött,  nem hallgat tovább.

 

Tisztelt Szerkesztőség! Két éve középiskolásként a szeretetházat választottam az érettségihez előírt önkéntes munka teljesítésére. Ötven órát kellett volna ott eltöltenem, de ebből talán tízet, ha letöltöttem két nap alatt. Sokat gondolkoztam, leírjam-e a tapasztaltakat, mert sajnos én is érintett vagyok zaklatás tekintetében. Engem nem Donáth László, hanem a lány, az Anna talált meg. Két éve pont a Sziget-fesztivál idején kezdtem egy hétfői napon. Már az első nap találkoztam László gyerekeivel és barátaival, akik a szeretetházban töltötték az éjszakát, mivel a szigetre jártak ki. Eléggé másnaposak voltak. Egyből egy veszekedésbe csöppentem, így már aznap délben hazaküldtek. Másnap reggel munkára jelentkeztem. 


Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. 
Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt, mentett ki.

 
Õ kísért be Donáth Lászlóhoz, akinek beszámoltam a történtekről. Annyi történt, hogy lányát hazaküldte, engem meg arra kért, ne beszéljek a történtekről. Aláírta az ötven órát és elküldött. Én azóta is a környéken lakom, ezért nem szeretném, ha nevem kitudódna. 
Sokan már két éve is óvva intettek, hogy oda menjek dolgozni, de mivel a szomszédban volt és mindig kerestek önkénteseket, kézenfekvőnek tűnt, hogy oda megyek. 
Régóta szóbeszéd tárgya a környéken az ott történtek. Arról is beszélnek, hogy  a felesége nem mer tőle elválni, pedig kapcsolatuk régóta tönkrement. Van állítólag törvénytelen gyereke is valahol itt, Békásmegyeren lakik. Az az idős ember, aki anno megmentett, már a következő héten ki lett rúgva az intézményből.
Külsőre az egész család nagyon idealizált. Két éve mindenhol családi képek néztek vissza a falakról. Többet inkább nem írok, örülök, hogy ennyivel megúsztam. (Pontos név és cím a szerkesztőségben)

 „Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? »Jöjjön a tornaszobába, kedves!« És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket, ez ment éveken keresztül. És mindenki tudta. Õ ilyen volt egész életében. De senki nem lépett, féltek tőle.

Nagyon karizmatikus egyéniségről van szó. Minden dolgozóval elhitette azt, hogy hálásak lehetünk azért, hogy ott dolgozhatunk. Senki nem mert szólni semmiért, mert ő a főnök és komoly kapcsolatai vannak. És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk.

Hát persze, hogy nem lehetett bizonyítani! A másik, amit tudni kell erről a férfiről, hogy nagyon sokan szerelmesek belé, 16 és 90 év között. Merthogy egy ilyen karizmatikus személyiség, nagy orgánummal, meg ugye lelkész! A nőknek a felét úgy megnyeri, hogy azok tényleg hullaszerelmesek lesznek belé, innentől kezdve pedig elhiszi, hogy minden nőnél van esélye és bepróbálkozik. Azt meg, hogy a nő félelemből teszi, amit tesz, hogy nem mernek nemet mondani, azt már nem ismeri el. Neki ez is egy hódítása. Neki a nők a gyengéi. De a család az szent, mondta, hogy soha nem fog elválni, a család az szent. De a nőkről nem tud lemondani.

Különböző praktikákat kellett bevetni ellene. Általában ez a menekülés maradt, de volt, hogy nem használt, mert alap volt, ha elment egy fiatal kolléga mellett, hogy rácsapott a fenekére. A többi lányt is pofátlanul elkapta, volt, akinek a mellét, a fenekét megfogdosta. Borzasztó volt.”

Az egyházon belül is tudtak a dolgairól, de nem történt semmi. Hiába panaszkodtunk, hogy mi folyik ott.

 Időközben a TV2 Tények műsorának nyilatkozott a rendőrségi feljelentést tevő alkalmazott férje. Szerinte Donáth László módszeresen vadászott a vékony testalkatú nőkre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentően veszélyes döntést hozott Szlovákia

origo.hu

Mindent elpusztító szökőárra készülnek több európai városban

life.hu

Az esküvőn állt bosszút a vőlegény: a menyasszony összefeküdt a sógorával

vg.hu

Kritikus a helyzet a szlovák autógyárakban

ripost.hu

Erős fotó: kilógnak Vajna Timi mellei a felsőjéből

hirtv.hu

Sajtóklub: Senkit nem érdekelt a Momentum hétfő délutánra meghirdetett tüntetése

borsonline.hu

Exkluzív részletek Justin Bieber Sziget utáni afterpartijáról!

travelo.hu

Rockzene és bor a Balaton egyik legnagyobb és legszebb szabadstrandján

ripost.hu

Jogi lépéseket tervez Suzy - törölték az oldalát

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

ripost.hu

"Rettentően sajnáljuk" - Hiába várja a közönség, nem lép fel Majka

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

További cikkek

BOZÓT

Zavaros elveket valló férfi akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

BOZÓT

Nagy a baj az MO-son, ebből óriási dugó lesz

BOZÓT

Újbudát is ellepték a balhézó hajléktalanok - Fotók

BOZÓT

Karácsony Gergely össze-vissza kapkod

BOZÓT

Most jelentették be, többen megsérültek az autópályán

BOZÓT

Miden pozíciót elveszít Jakab Péter

BOZÓT

Gyurcsány Ferenc készül a visszatérésre

BOZÓT

Pénzért kuncsorog, de beszerzett magának egy 28 milliós autót Hadházy