4 éve

600 millió zsebpénze van Gyurcsánynak, a háza úgy 1 milliárdot ér

Még amerikai mércével mérve is dúsgazdag a DK elnöke. A mai napig jól tejelnek azok a cégek, amiket még õskommunista anyósa segítségével sikerül összezabrálnia. Beleértve egy zsidóktól elrabolt rózsadombi villát is. A legfrissebb vagyonnyilatkozat titkai.

2017-ben is nagyon jó évet zárt Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, legalábbis anyagilag, mivel az Altus Zrt.-ből

több százmillió forintos osztalékot vett fel. Emellett a Demokratikus Koalíció elnökének több mint 600 millió forintos megtakarítása van értékpapírban. 

Kiemelkedően "tejelő" évet zárt 2017-ben is Gyurcsány Ferenc, mivel vagyonnyilatkozata szerint 605 millió forintos megtakarítása mellett az Altus Zrt.-ből tulajdonosi osztalékként 227 millió forintot vett fel. A cégben egyébként 100 százalékos tulajdonos a DK elnöke.

Az is kiderül az idei vagyonnyilatkozatból, hogy Gyurcsány elképesztően nagy lábon él, körülbelül havi 20 milliót költ, annyit, amennyit egy átlagos magyar család úgy 10 év alatt...

Gyurcsány Ferencnek a kötcsei házon kívül egy pápai 50 négyzetméteres társasházi lakás van a tulajdonában, amit még 1995-ben vásárolt. Parlamenti képviselőként egyébként havi bruttó tiszteletdíja 748 ezer forint. 

Tavalyi vagyonnyilatkozatában az szerepelt Gyurcsány Ferencnek, hogy az Altustól tulajdonosi osztalékként több mint 1,1 milliárd forint jövedelme származott, valamint a Fundacja Europejski Instytuttól 215 539 forintnyi jövedelmet kapott.

Gyurcsányék hatalmas villájukat a Rózsadombon felesége kommunista vezér nagyapjától "örökölték". A zsidóktól elrabolt villát még a pártközpont utalta ki, persze ingyen a hírhedt politikusnak, Apró Antalnak, az 56-os forradalom egyik leverőjének. Ebben a  körülbelül 1 milliárd forintot érő villában él a mai napig Gyurcsány.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!