Létrehozva: 2015.06.04.

Viagrából fagyi? Ilyen csodákat még nem nyaltál!

Idén felejtsd el a csoki-vanília kombót! Az már nem trendi. Elérkezett a különleges fagylaltok korszaka. Világszerte olyan bizarr ízû jeges csodák jelentek meg mostanában, amiket még egészen biztosan nem nyaltál. Egyelõre a japánok viszik a pálmát, de mi magyarok sem maradunk le a sorban.

A hazai fagyizókban a kísérletezőbb kedvűek már megkóstolhatták az olyan különlegességeket, mint a lecsós, túrós-kapros, chilis, szalonnás, vagy éppen pálinkás fagylaltokat, de a következő, durván-bizarr ízesítésű nyalnivalókat nem biztos, hogy bevenné a velőspacalon és körömpörköltön edződött gyomrunk:

Wasabi fagyi

Japán vízitormából készült finomság. Külalakra könnyű összetéveszteni a pisztáciával. Aki még nem kóstolt ilyesmit, jobb ha felkészül, mert felér egy jókora pofonnal! Rettentően csípős.


Szójaszószos fagyi

A japán és kínai ételekhez szokott nyalakodóknak nem lesz ismeretlen ez az íz. Az ételízesítőként használt szószt fermentált szójababpasztából készítik.


Medúza fagyi

Igazi kuriózum. Állítólag nagyon egészséges. Az ízéről azonban még elképzelésünk sincs! Szóljon, aki evett már medúzát. Különlegessége, hogy a sötétben fluoreszkál, az állat különleges fehérjéjétől.


Apróhalas fagyi

Az apró, fejletlen halakat előszeretettel fogyasztják sütve Japánban. Így nem csoda, ha fagyi formájában is megjelent. Bár a kis féregszerű lárvák eléggé furán festenek a fagylalton...


Tintahal fagyi

A mediterrán konyhában is előszeretettel alkalmazzák a tintahal tintáját egyes ételekhez. Így van ez Japánban is. Szürke fagyit még mi sem ettünk, illetve medvecukrosat talán lehet kapni nálunk is. De faszeneset biztos, mert ilyet is készítenek!


Rántott osztrigás fagyi

Az osztriga neve japánul, nemes egyszerűséggel csak ’kaki’. Osztrigából számos étel készül, bár sokan nem szeretik az állagát. Viszont rántva még elég gusztának tűnik.


Erjesztett szójabab fagyi

Ronda is, büdös is a Natto, a ragacsos, erjesztett szójababból készült specialitás. Azért specialitás, mert még natúr állapotában sem biztos, hogy a japánokon kívül bárki is megenné.


Baconos fagyi

Az amerikai Burger King mi mással, mint pirított bacon-ös fagylattal gazdagítja a világ ízpalettáját. Bár itt némi csalódást érzünk, mert az unalomig ismert vaníliás fagylaltjukat turbózták csak fel sült bacon darabkákkal... A gyorsételeken felnőtt generáció biztosan rajongani fog ezért az ízvilágért.


Hamburger fagyi

Floridában a hamburger fagylalt hódít. Mindenben hasonlít egy hamburgerre, kivéve, hogy hús helyett sült fagyi pogácsát tesznek bele. Forró is, hideg is és hamburger is. Mi kellhet még?


Sörfagyi

Alighanem Németországból indult hódtó útjára. A sört mindenki szereti, főleg, ha jó hideg. Fagylalt alakjában pedig még nyalni is lehet. Egy focimeccshez elengedhetetlen kánikulában.


Haggis fagyi

A skótok nemzeti eledele a juhbelsőségekből készült Haggis. Hogy a skótok se maradjanak le a fagylalt-versengésről, elkészítették nemzeti ízű fagylaltjukat. Hogy elképzelésünk legyen az ízéről, talán a disznósajtéra hajazhat.


Krokodilos fagyi

Egy a Fülöp-szigeteken élő vállalkozó újfajta fagylatja nagy sláger lett. Maga a krokodil valójában nem kerül a hűsítő édességbe, csak a tojásának sárgája. Az íze is teljesen más, mint a tyúktojásnak.


És az igaz nagyágyú: Viagra fagyi

Venezuelában kísérelték meg először a potencianövelőt fagylaltosítani. A meridai cukrászda, ahol elkészítették, a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a legtöbb ízesítésű fagylaltot áruló helye a világon. Alighanem a fent felsoroltak közül jópárat végigkóstolhat, aki egyszer eljut oda.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

Sokkot kapott az apa: szellem akarta elragadni alvó kisfiát - Fotó

BIZARR

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

BIZARR

„Az idegenek lilák és nem zöldek” – állítja egy új tanulmány

BIZARR

Figyelmeztet a jós: még ma megtörténik az elképzelhetetlen

BIZARR

Előkerült egy 55 évvel ezelőtt írt cetli a kanapé mögül, felfedte a jövő titkait

BIZARR

Figyelmeztet az élő Nostradamus: hamarosan új fenyegetéssel kell szembenéznünk

BIZARR

Dermesztő jóslattal ált elő az élő Nostradamus: ez vár ránk még idén

BIZARR

Kővé dermedt a pár, a nagypapa hamvai mellett mozdult meg egy szobor