BIZARR

Vadító levek: a legfurcsább italok a nagyvilágból

Egy frissítő, nagy pohár sör vagy fehérbor egy hosszú nap végén igazi gyógyír. Vannak azonban, akik nem állnak meg itt és az italfogyasztást magasabb szintre emelték... Ilyen bizarr italokat még tuti nem láttál!
címkék:

Tégy egy kört a nagyvilág elképesztően bizarr italai körül, és nézd meg, hogyan lazítanak mások egy-egy hosszú nap végén. Ha bátor vagy, kóstold meg a furcsa, vagy éppen felfoghatatlanul drága nedűket, de azt is megértjük, ha maradsz a jól bevált fröccsnél.

1. Lábujjkeserű

Ha nem rajongsz a lábakért, ezért az italért biztosan nem leszel oda. Ha azonban mégis valaki konzerválódott nagylábujjára vágysz, egészen a kanadai Dowson City-ig kell utaznod. Itt a helyi kiskocsma egyik különlegessége a Sourtoe koktél, amiben egy emberi lábujj díszeleg.

A szabály, hogy ivás közben az ajkadhoz kell érinteni az ujjat, de lenyelni nem szabad.

Bármilyen hihetetlen többen próbálkoztak már vele, így a kocsma 2500 dolláros büntetést szabott ki arra az esetre, ha valaki lenyelné.

2. Mekong folyói angolna bor

A nagyvilágban nem csak a szilva, de néhány állat is alkoholban végzi. Nem volt kegyes a sors a Mekong folyóban élő angolnához sem. A helyiek ugyanis úgy vélték, az angolna és a bor tökéletes párosítás. Ha szeretnél egy üveggel a vacsoraasztalra, nincs más dolgod, mint Laoszba látogatni. Ez ugyanis az egyetlen hely a világon, ahol kapható a cucc.

3. Poitín

A tradicionális ír italt hagyományosan árpából, malátából, gabonából, melaszból, cukorrépából vagy burgonyából készítik. Ha igazán ütős italra vágysz, még akkor se próbáld ki, ugyanis alkoholfoka elérheti a 85%-ot is. Felkutatni nem lesz könnyű, ugyanis erőssége miatt illegális.

4. Kígyó, skorpió, gyík

Azt mondják ez a furcsa főzet gyógyító erejű és sok nyavalyára megoldást jelenthet. Thaiföldön és Vietnamban könnyedén landolhat egy üveggel az asztalodon. Ne aggódj, a trió mérgét az alkohol megöli.

5. Pappy Van Winkle Whiskey

A világ legdrágább whiskey-je. Egyetlen palack, korától függően, 300 ezer és 3 millió forint között mozog. Ha erre az ínyencségre vágysz, ki kell nyitnod a pénztárcád. Csak meg ne akadjon a torkodon!

6. Abszint

Ezt az italt csak "zöld tündér" néven emlegetik. A fogyasztók közül sokan hallucinációról és különböző spirituális élményekről számoltak be. Alkoholfoka megközelítheti a 75%-ot. Korábban egy fiktív szindrómára, az abszintizmusra hivatkozva több országban is betiltották. De nincs bizonyíték, hogy veszélyesebb lenne, mint más szeszes ital. 

7. Kígyóméreg sör

A skót sör korántsem nevezhető mindennapinak, ugyanis rettentően erős. Közel 70%-os alkoholtartalma óvatosságra int.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?