BIZARR

Undorító, amit ez a nő művel nap mint nap, azt mondja, szép lesz tőle

Állítja, hogy selymes lesz tőle az arcbőre, felpörgeti a fogyást és életvidámmá teszi. Csakhogy a legtöbb ember szemében rettenetesen gusztustalan ez a dolog, az orvosok szerint meg egészségtelen is.
  • Szerző: jd

Puha, selymes arcbőr, csillogó szemek, és hihetetlen mértékű fogyás. Ezt köszönheti egy nő annak a bizarr, de hatékonynak tűnő szokásnak, amivel sok-sok embert sokkolt a neten – hogy aztán kiderüljön, rajta kívül vannak még jó pár ezren, akik követik ezt a gyakorlatot. És, hogy mi ez a csodaszer? Nos, a szóban forgó nő napi szinten fogyasztja a saját vizeletét, ápolja vele az arcbőrét, és átmossa vele a szemét.

Egyre több szépségblogger hozza fel a témát: hogy a vizelet igenis egészséges. Egyesek egészen addig merészkednek, hogy az élet forrásaként emlegessék a testfolyadékot, hiszen nincs más olyan csodaital, amitől néhány hét alatt akár tizenöt kilótól is meg lehetne szabadulni.

A gusztustalan szokás hívei arra hivatkoznak, hogy a vizelet a saját vérük esszenciája, így aztán semmi ártalmas dolog nem lehet benne, sőt: sokkal energikusabbnak érzik magukat, és mintha közelebb kerültek volna a természethez. A nő elmondta, hogy amióta a pisijével kezeli a pattanásait, sokkal tisztább az arcbőre, és amióta issza, az emésztése is javult. Követői megerősítették, hogy velük is ez történt, történik, és sokan úgy döntöttek, életük végéig megtartják ezt a jó szokásukat.

Eközben a tudományos álláspont változatlan: hiába van évszázados hagyománya a vizelet orvosi felhasználásának, egyetlen kutatás sem támasztja alá, hogy jótékony hatással lenne az egészségre. Sőt, a Daily Mailnek nyilatkozó vesespecialista egyenesen veszélyesnek bélyegezte az új őrületet: a vizelet ugyanis a szervezetnek felesleges méreganyagokkal van tele, és aki túl sokat fogyaszt belőle, annál könnyen kialakulhat veseelégtelenség is.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?