BIZARR

Temetkezz erdőbe Swarowski kristállyal!

Németország és Ausztria után Magyarországon is lehet már erdők mélyén, fák odvába temetkezni. A Gerecsei Tájvédelmi körzet határában, az Agostyáni Arborétum mellett lehet földbe rejteni, fák odvába tenni szeretteink maradványait.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Németország és Ausztria után Magyarországon is lehet már erdők mélyén, fák odvába temetkezni. A Gerecsei Tájvédelmi körzet határában, az Agostyáni Arorétum mellett lehet földbe rejteni, fák odvába tenni szeretteink maradványait.

Egy feltétel van csak. A hamvakat természetesen lebomló urnában kell elhelyezni, amit egy környékbeli fazekas készít agyagból és búzakorpából(!). Nem mindegy milyen búzából van a korpa, ők az alakorbúzára esküsznek. Nem vicc, jó 50 000 forintért luxus korpaurna is kapható Swarowsky kristályokkal kirakva, de akad rózsafahatású arany kereszttel és arany juharlevéllel. több mint százféle alakorbúzás urnát kínálnak. Kedvencünk a „Fekete zongoralakk hatású, gesztenye faerezet körikonnal”, szóval beindult a biznisz ezerrel.

A fáknak is ára van,csemetétől a közösségi nagy fákig – ez olyasvalami mint temetőben az urnafal.

A honlap azonban diszkréten hallgat az árazásról…

http://emlekerdo.hu/

A két és fél hektáros erdőt, egy alapítvány kezeli, ők alakították ki a megfelelő feltételeket. Az ötlet, nem titok, az osztrákoktól jött, az ő magyar partnereik lettek a szervezők. A tatai önkormányzat favágástól mentes „örökerdőnek”minősítette a területet, a Természetes Életmód Alapítványnál pedig 99 évre meg is lehet váltani az „örök” nyigalmat, szóval némi pénz is csurran a dologból. Vannak már szabályok is, a nagyobb, mesterséges csokrokat nem engedik be az erdőbe, de a természetes, lebomló virágokat igen. Lehet fát választani, akad kőris, bükk, tölgy, cser és juhar is. Szabadon választhat a hozzátartozó, hogy tesz-e egy kis névtáblát a fa derekára vagy névtelenül hagyja porladni a rokonát…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?