BIZARR

Sok volt a spárga, büdös lett a sárga? Mutatunk 8 sokkal durvább dolgot

Némelyik étel olyan erős anomáliát produkál távozáskor, hogy sokan pánikban keresnek rá a tünetekre a neten. Érdemes megismerni, hogy mi okozza a bizarr mellékhatást, és miért...
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokan megtapasztalták már, hogy ha belefognak valami különleges diétába, reggelre a vizelet szaga is megváltozik. Az egyik legfeltűnőbb változást a spárga okozza, de jócskán akadnak egyéb élelmek és italok is, amik nem maradnak el mögötte...

1. A kelbimbó csak látszólag ártatlan

Ha túl sok volt a zöldséglevesben ez a különleges ízű összetevő, akkor másnap lehetnek meglepetések; meglehet, visszaköszön az illata a vizeletből. A tudomány szerint ennek oka, hogy miközben a szervezet lebontja ezt a zöldséget, olyan gáz keletkezik, ami igencsak erős szagot áraszt. És annak valahol távoznia kell…

2. A hagyma kifelé jövet is büdös

Kemény hagymaszag köszönhet vissza a vécén, és az aroma a leheletben is sokáig megmarad, sőt, a nagyon erős hagymák illatát még másnap is izzadja az ember. Nem véletlen, hogy sokan kerülik, vagy medvehagymával helyettesítik.

3. A hal sunyin köszön vissza

De szerencsére nem mindenkinél: a Kaliforniai Egyetem egy kutatása világított rá, hogy egy bizonyos emésztési rendellenességnél a szervezet nem képes tökéletesen lebontani a halban található, a halszagért felelős anyagot – ami izzadással és vizelettel távozik jobb híján.

4. Nem mindig a konyhából árad a kávéillat

Akik hajlamosak reggelente túlzásba vinni a kávéivást, gyakran tapasztalják, hogy pár órával később visszaköszön a mosdóban a friss pörkölésű arabika illata. A kávé lebontásakor keletkező melléktermékeket ugyanis itt üríti ki a szervezet. Másrészt ez egy figyelmeztető jel, hogy kevesebbet kellene kávézni.

5. Alattomos szaggal támad a kömény

Önmagában senki nem fogyasztja ezt a különleges fűszert, és a magyar konyha nem használ annyit, hogy egy kelkáposzta főzelék után visszaköszönjön a vizeletben. De például indiai kajákban igencsak nagy mennyiségben található meg, így akadhatnak meglepő pillanatok a mosdóban.

6. Brutális szagot csinál a fokhagyma

És nem is feltétlen hasonlít a zöldség aromájára a vizelet, ha valaki kénytelen volt nagyobb mennyiségben fokhagymát fogyasztani. Általában ez betegség esetén fordul elő, amikor el lehet viselni egy kis szagosodást a cél érdekében.

7. Nem elég a másnaposság, még ez is…

Aki a kelleténél jobban felönt a garatra este, nem elég, hogy a másnaposság borzalmas tüneteivel kell küzdenie, de el kell viselje az igencsak szúrós, bűzös szagú vizeletet reggel. Ha sok a szesz, a méreganyagoktól minél gyorsabban igyekszik megszabadulni a szervezet: izzadással, a lélegzettel, és persze a pisivel is.

8. Az ananász szagorkánnal távozik

Eszméletlenül megdöbbentő dolgot tesz: nem lesz tőle büdös a pisi, hanem egy az egyben ananászillatú, mint a frissen pucolt gyümölcsé. És az élmény igencsak sokkoló a vécében…

címkék:
És ezeket olvastad már?