BIZARR

Pánikszerű strandbezárás a Velencei-tónál!

Azonnali intézkedéssel bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az ÁNTSZ! A fürdést tiltó tábláknak egy héten belül ki kell kerülniük a partra. A hatóság szerint a fürdőhelyek illegálisan üzemelnek és nem felelnek meg az elvárt követelményeknek.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az ÁNTSZ elintézte 

Vége a szabadstrandoknak és az önfeledt lubickolásnak a Velencei-tónál. A járási hivatal ugyanis kötelezte a strandok üzemeltetőit, hogy 8 napon belül helyezzék ki a Fürdeni Tilos táblákat, ellenkező esetben, akár egymillió forintos, megismételhető bírságot is kiszabhatnak rájuk.

Nem a vízminőséggel akadt gondjuk, inkább azzal, hogy a legtöbb strand illegálisan működik és nem felelnek meg a közegészségügyi előírásoknak. Továbbá nincsenek vízimentők és elsősegély-nyújtó helyek sem. Ez persze eddig nem zavarta különösebben a hűsölni vágyókat.

Több strandüzemeltető a bezárás időzítését nehezményezi. Szerintük korábban kellett volna lépnie a hatóságoknak, nem a strandszezon közepén. Ráadásul, ha minden kötelezettségnek eleget tennének, akkor nem érné meg strandot nyitni.

Persze ez minket nem vigasztal. A strandolni vágyóknak nem marad más, mint a tömegnyomor, a fizetős strandokon. Ha a határozat jogerőre emelkedik, akkor a tilosban fürdőzőkre akár harmincezer forintos bírságot is kiszabhatnak, ha nyakon csípik őket.

Forrás: hirado.hu

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?