BIZARR

Pánik Japánban! Mutáns növények a sérült reaktor közelében

A Fukushimához közel élők radioaktív mutációtól tartanak, rettegnek a következményektől! Mi jöhet még?
  • Szerző: Ripost

A természetellenesen fejlődő virágokat Fukushima körzetében fotózták le. Mint ismeretes, 2011-ben hatalmas földrengés rázta meg Japánt, és a földmozgást követő cunami rettenetes rombolást végzett a fukushimai atomerőműben, borzasztó sugárfertőzést okozva. Az összes létező óvintézkedés ellenére a helyi lakosság azóta is rettegésben él.

Most a mutáns virágok végképp kiverték a biztosítékot!

A pánik fékezésére tudóscsapat vizsgálta a meg a megkettőzött középű, korcs virágokat. Azt álítják, nem radiaktív mutánsok! Beth Krizek, a Dél-Karolina Egyetem kutatója a Huffington Postnak így nyilatkozott: „Egyáltalán nem ritka, hogy deformálódott növények kolóniaszerűen nőnek a természetben.”

A szakember szerint túlzás és veszélyes is radioaktív sugárzás miatt létrejött génmutációra gyanakodni, hiszen mint mondja, más környezeti hatások is okozhatnak növekedési zavarokat. Számos hasonló eset ismert, leggyakrabban arról van szó, hogy bizonyos időjárási vagy más körülmény megváltoztatja a növény hormonháztartását, és emiatt alakul furcsán a növekedési periódus.”

Ezzel persze sokakat nem nyugtatott meg a  tudós, hiszen

a kiugróan magas radiaktív sugárzás a legtöbb ember számára a környezeti körülmények legbrutálisabb megváltozását jelenti.

„Akkor derülhet ki az igazság, ha a deformált növények magjait elültetik. Ha az ezekből kifejlődő növények normális formájúak, akkor szó nincs surgármutációról!” - vélekedik a tudós, aki internetre is föltette azokat a képeket, amikre hivatkozott. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk az eredményt!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?