BIZARR

Nyugdíjas graffitis banda garázdálkodik

Sokak legnagyobb megrökönyödésére, nyugdíjas korú graffitis banda tûnt fel az utcákon. Megjelennek, nevetgélve összefújkálják a falakat, majd sietve odébbállnak. Senki nem tesz semmit ellenük. De vajon kik lehetnek és a mi a céljuk?
  • Szerző: Ripost

Valójában nem garázdaságról van szó. Nemrégiben egy Graffiti Műhely nyílt Liszabonban nyugdíjasok számára.

A képre kattintva megnézheted a többi fotót is!

Kevesen tudják, hogy Liszabon a graffitik fellegvára. És itt nem az ocsmány falfirkákra és az igénytelen tag-ekre gondolunk, - amik a hazai házfalakról, gyárkerítésekről és aluljárók falairól köszönnek vissza - hanem az igazi Street Art-ra, az utcai művészetre. Liszabon polgármestere a város kulturális és történelmi értékei mellett ezekre a művekre is fel szeretné hívni nem csak a helyiek figyelmét, hanem a túristákét is.

A Lata 65 nevű csoportosulás egy művészeti műhely, amely megtanítja az időseknek Street Art alapjait. A klubnak eddig több mint 100 tagja van. Elkészítik saját sablonjaikat, kitalálják a tag-jaikat, elsajátítják a graffitizés technikáit és megtervezik akcióikat.

A nyugdíjas banda tagjai rendszeresen látogatják a város lepusztult részeit és pörgős, élénk festményeikkel dobják fel a lehangoló látványt nyújtó épületeit. A képek magukért beszélnek. A csoportot számos művészeti rendezvényre is meghívják, hogy bemutathassák tudásukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?