BIZARR

Mit szólnak a majmok az őserdőben, ilyen bizarr banán még nem termett

Ez a banán ugyanúgy fürtökben lóg a fán, ahogy korábbról megszoktuk. A gyümölcs alakja, sőt az íze is a régi. Egy valamiben viszont nagyon eltér a hagyományostól az új banán. A bizarr változástól égnek áll a hajad!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A kék színű jáva-banán különösen finom gyümölcs: az íze olyan hűs, mint a vaníliafagyié. A gyümölcs húsa lágyabb, krémesebb mint a sima banáné, olyan finom, mint a vanília fagyi.

Kívül pedig teljesen kék, vagy kékeszöld, legalábbis, amíg meg nem érik. Ha lefagyasztod és pürésíted, máris kész a finom és egészséges, cukormentes fagylalt.

De vajon hol lehet szert tenni ilyen banánra? Eredetileg Hawaii szigetén, és Délkelet-Ázsiában nő, de Közép-Amerika egyes részein is megtalálható. Bár elsősorban a trópusi éghajlatot kedveli, amíg általánosságban elég napfényhez jut, addig az időnkénti hideget is képes elviselni.

Az interneten a növény magja, sőt, palántája is megrendelhető, vagyis az elszánt kertészek akár otthon is nevelhetik a növényt. Csak jó termőföldre, és egy kis tápoldatra van szükség hozzá.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?