BIZARR

Miért kizárólag férfiakba csap a villám?

Életveszélyes a férfiak számára minden erős vihar. Egy osztrák kutatásból kiderült, hogy kizárólag férfiakba csap bele a villám!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Szinte mindig férfiakba csap a villám

Az elmúlt napok heves viharai kapcsán Ausztriában különös statisztikára derült fény. Egy vizsgálat nyomán kiderült, hogy 2000 és 2014 között történt halálos kimenetelű villámcsapásoknak mind a tíz áldozata férfi volt - írja az MTI.

A mai hír szerint a furcsa eredmény nyomán több más országban is összesítették az adatokat. Így derült ki, hogy például Amerikában  2000 és 2014 között 261 halálos villámcsapás történt, az áldozatok többsége (217 fő) férfi volt.

Nincs magyarázat

"Eddig nem sikerült megtalálni az okát, miért alakul ez így" -

hangsúlyozta az osztrák villámvédelem szakmai vezetője, most internetes kérdőívek segítségével központilag keresik a furcsa jelenségre a választ. Azt kérik a lakosságtól, hogy jelentsenek minden olyan villámcsapást, amely során emberek vagy élőlények sérülnek vagy halnak meg, illetve olyan eseményeket, amelyek következtében különleges károk keletkeznek például épületeken, fákon vagy más tárgyakon.

Próbáltunk utánajárni annak, hogy Magyarországon mi a helyzet, de az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál, illetve Országos Mentőszolgálatnál azt a választ kaptuk, hogy nem vezetnek ilyen jellegű adatokat. Pedig most már kíváncsiak vagyunk!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?