Létrehozva: 2016.06.09.

Megtörte a csendet a NASA mérnöke! Kitálalt UFO-ügyben!

Az utóbbi években feltûnõen megszaporodtak az UFO-észlelések világszerte. Ennek kapcsán pedig mindenfelé az terjed, hogy a NASA titkolódzik, próbálja eltussolni az eseteket. James Oberg a NASA nyugalmazott mérnöke, író, ûrtörténész és szakértõ úgy döntött, hogy végre tiszta vizet önt a pohárba.

Aki azt hitte, végre kiderül az igazság, a fickó lerántja a leplet a Földön tobzódó földönkívüliekről, bebizonyosodik, hogy azoknak volt igazuk, akik azt gondolták, tényleg itt vannak az idegenek..., na az csalódni fog.

Oberg hosszú hónapokat töltött azzal, hogy az interneten fellelhető UFO-anyagokat tanulmányozta. Mint a NASA mérnöke számos olyan dologgal is tisztában van, amit az egyszerű civil emberek még nem tapasztaltak. 

Végül arra a következtetésre jutott, hogy a legtöbb ember azt sem tudja például, hogyan néz ki egy valódi űrutazás, és milyen körülmények vannak az űrállomáson.

Ez az a pont, ahol a megrögzött ufóvadászok inkább átkattintanak valami érdekes ufós cikkre...

A szakember kijelentette, hogy nem akarja megalázni az igazi ufóhívőket, ehelyett inkább szeretné elmondani, hogy miért hiszi sok ember a megfigyelésekről, hogy földönkívülieket látott.

"Érzékeink a viszonylag lassan, bizonyos fény és környezeti körülmények közt mozgó tárgyakhoz van szokva. Ha ettől eltérőt tapasztalunk, az  agyunk teljesen összezavarodik."

"Az ember érzékelési rendszere tökéletesen működik földi körülmények közt. De ahogy az ember túllép a megszokott környezetén, mondjuk a világűrbe, számos olyan, vizuálisan zavaró körülménnyel találkozik, amit nem tud értelmezni. Ekkor elméleteket kezd gyártani..."

A mostanában oly divatos összeesküvés-elméletek szerint, rengeteg UFO hemzseg péládul a nemzetközi űrállomás és egyébként a Föld, és a Hold körül is. Ezeket az űrállomás kameráinak felvételein, vagy a műholdak fotóin vélik legtöbben felfedezni. Ezekkel kapcsolatban az ufológusok kivétel nélkül azt állítják, hogy a NASA próbálja elhallgatni, elrejteni az igazságot...

"Mint a NASA volt mérnöke, elég tapasztalatom van már valódi űrrepülésekkel kapcsolatban, és állíthatom, semmi rendkívüli nem látható egyik felvételen sem, ami nem magyarázható meg..."

A nyugalmazott NASA alkalmazott szerint az űrállomás különösnek vélt felvételein valójában csak a kamera lencséin megcsillanó fényvisszaverődések, lencsefoltok, páracseppek, kosz, vagy az állomásról leváló jégdarabok, szigetelés darabkák, lepattogzott festék, és egyéb űrszemét látható.

A NASA szakemberei és az űrhajósok számára ezek a dolgok annyira hétköznapiak, hogy már szinte észre sem veszik, nem úgy,  mint akik a számítógépük mögött ülve először nézik meg a felvételeket. Õk kiborulnak rajta, és nem értik, hogy a NASA miért nem veszi észre ezeket a furcsa, repkedő objektumokat... 

Arról azonban megfeledkeznek, ami valóban furcsa, hogy az űrállomás 28 000 km/órás sebességgel száguld a Föld felett. (Másodpercenként 7,66 kilométert tesz meg.) Így bármi mellett is halad el, az csakis száguldó tárgynak tűnhet a felvételeken... Ha pedig valami nagyjából egy helyben áll, az alighanem az állomásról vált le, mert ugyanolyan sebességgel halad, mint maga az űrállomás...

A földön észlelt legtöbb furcsa, fényes repülő tárgyra is van magyarázata, hiszen számos, a nyilvánosság kizárásával lezajló rakéta fellövés is történik világszerte, amelyekről persze a NASA-nak azért van némi fogalma. Ezek jórészt fegyvertelen rakétatesztek.

Természetesen a mérnök magyarázata után sem csappant meg az ufóvadászok kíváncsisága. Többen csak egy bábnak tartják a kiöregedett űrmérnököt, akit az űrhivatal arra használ, hogy továbbra is fenntartsa magának azt a kiváltságot, hogy a földönkívüliekkel kapcsolatos információkat birtokolják.

Persze jobban belegondolva, biztosan van a mondókájában némi igazság is. Ráadásul azt egy szóval sem állította, hogy UFO-k, vagy földönkívüliek nem léteznek! De minden észlelésre nem lehet egyetlen megfejtést ráhúzni, és ezt a nyugdíjas NASA mérnök is tudja. Viszont annyit azért segített, hogy az ufóvadászok ezután talán más szemmel nézik a különös jelenségeket, és meg tudnak majd különböztetni egy rakétafellövést egy meteorittól, vagy ne adj isten egy földönkívüli űrhajótól!

A teljes interjút James Oberggel itt nézheted meg!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

Háború Ukrajnában: Feloszlatta a kárpátaljai kényszersorozás elleni tüntetést az ukrán hatóság + videó

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

Kiderült Szoboszlai titka: rászokott a különleges piára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

„Érzem a jelenlétét” - Démonnal küzd egy veszprémi anya, riasztó, miket művel a lény

BIZARR

József szelleme megkereste a Széchenyi-díjas mágust - Videó

BIZARR

Kitálalt a jövőlátó: közelebb van a III. világháború, mint bárki hinné

BIZARR

Nem semmi! Így néznek ki a földönkívüliek az AI szerint - fotók

BIZARR

„Földönkívüli szúnyogok” – Rejtélyes füstkarika okozott pánikot - Videó

BIZARR

„Mi a franc ez?” - Rejtélyes UFO jelent meg az ukránok felett - Fotó

BIZARR

Halálra rémült az apuka: hátborzongató, mi nyúlt be a kisfia ágyába

BIZARR

Mike Tyson 1995-ös mérkőzésének felvétele bizonyíték az időutazásra