BIZARR

Megsülnek a forró autóban felejtett gyerekek! Végzetes szülői felelőtlenség!

Eljárás indult a házaspár ellen, akik a déli forróságban több mint 20 percre a szabadtéri parkolóban álló autójukban hagyták újszülött gyereküket. Õk közben vásároltak. Világszerte rengeteg gyerek veszíti életét a szülői felelőtlenség miatt. Könyörgünk, figyeljünk már oda!

Könnyen tragédia lehetett volna!

A picit egy járókelő vette észre, aki a sírásra lett figyelmes, majd kihívta a rendőrséget és a mentőket. A házaspár vásárolni indult egy Bécsi úti bevásárlóközpontba a nagyobbik gyerekkel, de hathetes babájukat az autóban hagyták a parkolóban. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. A "gondos" szülők résnyire lehúzták az ablakot, hogy a gyerek kapjon levegőt és legyen némi légmozgás.

Ez azonban egyáltalán nem elég, az autóban ugyanis egy forró nyári napon akár 50-70 fok is lehet. A műanyag elemek és az ablakok teljesen felforrósodnak, így akkor is tragédia történhet, ha a kinti hőmérséklet mindössze csak 25 fok.

Egy csecsemő vagy egy gyerek sokkal nagyobb veszélynek van kitéve, mint egy felnőtt.

Egy újszülött hőháztartása még egyáltalán nem stabil, ugyanakkor a kicsi pillanatok alatt kiszáradhat. A testét érő sokk miatt pedig gyorsan elveszíti az eszméletét. 

Szerencsére a III. kerületben történt eset nem végződött tragédiával. A mentősök megállapították, hogy a baba a körülményekhez képest jól van. Az apát a rendőrök előállították.

Sajnos nem egyedi az eset!

Pár napja egy magyar nő egy észak-olaszországi városban, Bolzanóban, egy bevársárlóközpont garázsában hagyta két éves kislányát, akire a biztonsági őr talált rá. Mivel az ablakok fel voltak húzva, a kicsi pedig nehezen lélegzett, így az őr betörte az ablakot. A kislányt kórházban kezelik, az anyát őrizetbe vették.

Amikor már késő!

Egy korábbi eset sajnos tragédiával végződött. A gyereket kivételesen az apa vitte bölcsödébe, de mivel általában nem ő szokta, így rutinszerűen, automatikusan a munkahelyére hajtott. A kicsi elaludt hátsó ülésen, az apuka teljesen elfelejtette, hogy vele van a gyerek. Elment dolgozni, majd a munkaidő végén visszatért a kocsihoz - akkor eszmélt rá a tragédiára.

Előzd meg a tragédiát! Mindig figyelj! És ha kocsiba bezárt kisbabát vagy állatot látsz, ne habozz segíteni!

Amerikában 10 naponta életét veszti egy autóban felejtett gyerek a szülői felelőtlenség miatt! Vigyázzunk a gyerekekre!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?