BIZARR

Már a szexet is lecserélnénk egy jó wifire

Egy amerikai tanulmány sokkoló képet fest a kütyüfüggőségről. Sokan a megfelelő wifi-kapcsolatért még a barátaikról vagy a szexről is lemondanának, tízből négy felnőtt pedig azt vallja, hogy maradt már le értékes pillanatokról csak azért, mert közben a telefonjára meredt.
  • Szerző: Ripost

Te mit adnál fel a wifiért? Ezt a kérdést próbálta körüljárni egy amerikai turisztikai cég online kutatása. A kutatás 1500 amerikai résztvevőjének nagy többsége nem titkolta, hogy erősen függ a kütyüktől: sokan értékes pillanatokról maradtak le miattuk, vagy éppen sérülést szenvedtek el, mert nem figyeltek oda.

Egy átlagos felnőtt a kutatás szerint mindössze 16 órán keresztül bírja a telefonja nélkül, utána már rosszul érzi magát. Sokan azt is bevallották, hogy ritkán távolodnak el egy méternél jobban a telefonjuktól. A megkérdezettek több, mint egyharmada (35 százaléka) túl sok időt tölt a telefonjával vagy a számítógépével. 41 százalékuk azért szeret rendszeresen felkeresni bizonyos helyeket, mert jól mutatnak az ott készült fotók az üzenőfalán.

Egy nő még azt is elmesélte, hogy elaludt a táblagépe mellett, a férje pedig ráfeküdt és véletlenül lefotózta vele nemi szervét. Egy másik megkérdezett pedig a bokáját ficamította ki a nyaraláson, miközben a kütyüre meredt. Ötből egy felnőtt már ütközött bele ugyanezért valakibe, és átlagosan minden tizedik esett már el, vagy ütközött oszlopnak, falnak. Tízből négy ember a technológia miatt volt képtelen kiélvezni az élet egyes nagy pillanatait, például a gyereke első lépéseit vagy ballagását.

A megkérdezettek 47 százaléka nem menne el nyaralni a telefonja nélkül, és átlagosan két órát tölt a nyaralóhelyen azzal, hogy WiFi-t találjon. A legtöbb amerikai számára fontos dolgokat is feladna a WiFi kedvéért, bár elég sokan bevallják, hogy problémát okoz számukra a kütyüfüggés. Ezek 56 százaléka pedig hajlandó lenne komolyabb lépésekre is azért, hogy leszokjon.

Ám ha egy hónapra választania kellene a WiFi kapcsolat és az élvezeti szerek között, a megkérdezettek 37 százaléka inkább a bort és egyéb szeszes italokat, 34 százalék a gyorsételeket, 24 százalék a kávét adná fel, míg a megkérdezettek 21 százaléka a szexről, 10 százaléka a barátairól, 7 százaléka a partneréről, 4 százaléka pedig még a zuhanyzásról is lemondana.

A felmérést készítő turisztikai cég az eredményeket látva „digitális méregtelenítés” elnevezésű túrákat szervez, ahová az utazók nem hozhatnak telefont, laptopot, tabletet, de még fényképezőgépet sem.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?