BIZARR

Könyvet írt a hajótörött, most kannibalizmussal vádolják!

Tizennégy hónapig hánykolódott az óceánon, a társa már négy hónap múlva meghalt. Miután sikeres könyvet írt a történetéből, a meghalt fiú szülei 1 millióra perelték a túlélőt, mert szerintük megette a gyermeküket.
  • Szerző: Ripost

A 37 éves Jose Salvador Alvarenga mexikói halász története még 2012 végén kezdődött, amikor cápavadászatra indult egy barátjával, a 24 éves Ezequiel Cordobával. Az egynapos túrából  végül 14 hónapig tartó hihetetlen hajótörés kerekedett.

A 7 méteres csónak motorja elromlott, egy vihar pedig elsodorta a járművet. Sokáig keresték őket, majd végül lemondtak róluk. Azonban a csónak Joséval 2014 februárjában váratlanul felbukkant egy Csendes-óceáni korallzátonynál, csaknem tízezer kilométerre attól a kikötőtől, ahonnan annak idején társával elindultak. 

Alvarenga szerint nyers halon, teknősvéren, hínáron, saját vizeletükön és esővízen éltek, de a fiatal férfi szervezete nem bírta a nyers kosztot, és feladta a küzdelmet. Éhen halt. A halász elszedte a ruháit, mert szüksége volt rájuk, a testet pedig a tengerbe csúsztatta. A következő tíz hónapot egyedül vészelte át a nyílt vízen.

Többször is találkozott nagy óceánjárókkal, de általában nem vették észre a kis lélekvesztőt. Egyik alkalommal egy matróz még integetett is neki a tovább haladó hajóról. Máskor pedig kis híja volt, hogy át nem gázolt rajta az egyik monstrum.

A fiú családja már akkor sem hitt a túlélőnek, amikor előkerült, és szerették volna pontosan tudni, hogyan halt meg a rokonuk. Szerintük elképzelhetetlen, hogy Cordoba elutasította volna a nyers ételt, és inkább éhen halt. Akkor még nem mondták ki hivatalosan, de attól tartottak, hogy Alvarenga esetleg megölte, vagy ha nem is ölte meg, talán elfogyasztotta a halott fiatalembert.

A szerencsés megmenekülést követően sokan hitetlenkedve fogadták a történetet. A férfi ugyan jókora szakállat növesztett, de sem napbarnított nem volt, sem pedig alultáplált, ahogyan egy hajótöröttől elvárná az ember. Sőt, a fényképek tanúsága szerint egész jó húsban volt! 

Még ha meg is ette meg társát, a bizarr élelmiszer-tartalék akkor is csak pár hétre lett volna elegendő a számára.

Néhányan azt gyanítják, valamelyik szigeten tengette életét egy darabig, majd amikor megunta, akkor ismét csónakba szállt, és megtalálásának helyszínére evezett...

A hajótörött végül nagy sikerű könyvet írt kalandjaiból, amiből mesés summát zsebelhetett be. Az elhunyt társának szülei alighanem azt nehezményezték, hogy ebből egy fillért sem láttak. Így újból előálltak elméletükkel, és 1 millió dollárra perelték a férfit, amiért megette gyermeküket, Ezequielt. Állításukat valószínűleg sohasem tudják majd bizonyítani, hacsak a férfi lelkiismerete meg nem szólal...

Forrás: HuffingtonPost

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?