BIZARR

Itt az új őrület, a fejbőr-botox!

Új divathóbort terjed a tengerentúlon: a nők botox-injekciókért állnak sorba a bőrgyógyászoknál. De nem a szem körüli ráncaikat akarják vele eltüntetni, hanem a fejbőrükbe kérik a szúrásokat. Vajon miért?
címkék:

Az őrületet egy New York-i bőrgyógyász, Dr. Dendy Engelman indította el, akinek a rendelője előtt ma már sorban állnak a nők, hogy a fejbőrükre kérjenek botox-kezelést. Hogy miért?

Mert egyre többen vannak, akik nehezen viselik, hogy edzés közben megizzad a fejük, és tönkremegy a drágán elkészített frizurájuk. A fejbőrbotox hívei állítják, hogy így a legkeményebb spinning-órát is „szárazon” ússzák meg, és nem kell edzés után újabb vagyonokat kifizetni a fodrászuknak a tökéletes szárításért.

A botoxot, ami tulajdonképpen egy a bőr alá fecskendezett aprócska adag idegméreg, régóta használják a kisebb arcizmok ideiglenes megbénítására, és így a ráncok eltüntetésére. A túlzott izzadást is szokták botoxszal kezelni, mivel ez az anyag átmenetileg megbénítja az idegek és az izzadságmirigyek közötti kommunikációt. A fejbőr teljes kezeléséhez 150-200 apró injekcióra van szükség, az eljárás azonban a bőrgyógyász szerint mindössze 15-20 percet vesz igénybe.

Összehasonlításul: a szarkalábakat egy oldalon 3-5 injekcióval, a homlok ráncait pedig 8-12 injekcióval tüntetik el.

A fejbőrüket botoxoltatóknak 6-12 hónapig nem kell aggódniuk az edzéseken a frizurájuk miatt. Ráadásul kutatások folynak azzal kapcsolatban is, hogy vajon kezelhető-e a hajhullás botoxszal. Vagyis lehet, hogy a tökéletességmániás hölgyek még jót is tesznek vele a hajuknak? Meglátjuk…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?