BIZARR

Ilyet még nem láttál: Görögdinnyét lopott az cukorfüggő aligátor

Egy kaliforniai dinnyetermesztő azt vette észre, hogy valaki rendszeresen dézsmálja a termést. Kihívta a seriffet, hogy nézzen utána a dolognak. Mindketten meglepődtek, amikor kiderült, hogy ki volt a tettes...
  • Szerző: Ripost

Charles White őrmester, a floridai Hendry megye seriffje azt hitte ez a nap is ugyanolyan unalmas lesz, mint a többi. Egy dinnyelopási bűncselekmény miatt kellett kiszállnia az egyik kaliforniai dinnyemezőre. A tulaj állítása szerint egyre gyakoribb, hogy megdézsmálják a termést, és sehogyan sem tudta rajtakapni a tolvajokat.

A seriff ki is ment a helyszínre, de ő sem lett okosabb. Gondolta elrejtőzik és vár, hátha feltűnnek az elkövetők. Sokáig semmi sem történt.

Aztán arra lett figyelmes, hogy a közeli folyóból egy jól megtermett aligátor cammog elő, majd felkapva egy jókora dinnyét, sietve távozik. A seriff annyira elképedt a szokatlan látványon, hogy majdnem elfelejtette lefotózni az esetet. De szerencsére, mielőtt az aligátor eltűnt volna a vízben, sikerült lőnie egy képet. Ezt később még a seriffhivatal Facebook oldalára is feltöltötte. - írta a tampabay.com.

Az aligátorok köztudottan kegyetlen regadozók, és nem esznek gyümölcsöt. Akkor mégis hogyan lehetséges ez?

Rövid nyomozás után végül kiderült, hogy az emberek, ismeretlen okból, gyakran dobálnak májvacukrot a ragadozó hüllőknek a partról. Az állatok, amíg még kicsik, könnyen rászoknak a cukorra, így amikor kifejlődnek, keresik az ismerős ízt. Talán az édesszájú aligátor véletlenül felfedezte, hogy a közeli mezőn termő görögdinnye is édes, így amikor megkívánja, csak kisétál a partra és elhurcol egy-egy érettebb darabot, hogy rejtekhelyén kényelmesen elnassolhassa...

Ebből is látszik, hogy még a vadállatoknál is függőséget okozhat a rendszeres cukorfogyasztás... hát még az embernél!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?