BIZARR

Hátborzongató hangok, amikre 25 éve nem találnak magyarázatot!

Míg Földünk szárazföldjeit már szinte teljesen felfedeztük és feltérképeztük, addig az óceánok mélye még mindig ismeretlen számunkra. Az egyik legnagyobb rejtély az a titokzatos hang, amit 1992-ben észleltek a Csendes-óceán fenekén, majd világszerte több helyen is... azóta sem tudják, mi lehet!
  • Szerző: Ripost

 

A Pacific Marine Environmental Laboratory még 1991 augusztusában kezdett működtetni egy nagy hatósugarú hangmegfigyelő rendszert a Csendes-óceán fenekén. A technikát még az amerikai haditengerészet fejlesztette ki a 60-as években, hogy a szovjet tengeralattjárókat nyomon tudják követni.

A hidegháború vége azonban katonai szempontból feleslegessé tette a rendszert, így került civil óceánkutatókhoz. Az ezzel készült felvételeken a kutatók furcsa hangsorozatra lettek figyelmesek.

Később az óceán több pontján is végeztek méréseket, és bebizonyosodott, hogy a hang szinte mindenütt hallható. A kutatók a hang forrására azóta sem bukkantak rá, és 25 éve nem tudnak rá semmilyen elfogadható magyarázatot adni.

A különös hangról számos elmélet született, de végül a kék bálnák dalától kezdve a vulkáni tevékenységen át, a sarki jég súrlódásáig szinte mindent kizártak, azoknak ugyanis már már ismert a frekvenciamintája.

Sokan gigantikus mélytengeri lények hangjának képzelik, vagy az óceánok mélyére telepített földönkívüli bázisok létfenntartó gépei zajának.

 

A vallásosabbak pedig a pokolból kiszüremlő, elkárhozott lelkek jajgatásának hangjait vélik felfedezni benne...

Bármi is a különös hang forrása, egy biztos: 25 éve nincs magyarázat rá!

 

 

És ezeket olvastad már?