BIZARR

Hamarosan bolygóközi sört főznek a Holdon

A tudomány megállíthatatlan! Rendíthetetlen kutatók éjt nappallá téve dolgoznak az emberiség megoldatlannak tûnő rejtélyein. Most például azon agyalnak, hogy lehetséges-e sört főzni a Holdon.
címkék:

Valószínűleg, az emberiség szempontjából nem a legsürgetőbb kérdésre keresi a választ egy maroknyi tudós a Kaliforniai Egyetemen. Az űrkutatókban azon dilemmáznak, hogy az élesztőgombák a Holdon uralkodó fizikai környezetben is hasonlóképpen működnek-e, mint a Földön. 

A választ pedig úgy szeretnék megkapni, hogy lefőznek egy nagy adag sört a bolygónkhoz legközelebb eső égitest felszínén.

Mintha mi sem lenne egyszerűbb, egy hordozórakéta segítségével mindent felküldenek a Holdra, ami a sörfőzéshez kell. Majd kamarákon keresztül és mérőeszközök segítségével alaposan megfigyelik az interplanetáris sör erjedését.

Nem puszta hóbort az élesztőgombák vizsgálata, hiszen a mért eredményekből arra is következtetni lehet majd, hogy miként lehetséges például tésztát dagasztani, kenyeret sütni a Holdon.

Ha minden a terv szerint alakul, akkor idén december 28-án indul el a rakéta, ami a célba juttatja a sörfőzéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat a Holdra.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?