BIZARR

Felrobbant a mobiltöltő, durván megégett a diáklány

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy diáklány, amikor az éjszaka közepén felrobbant a mobiltöltője és megpróbálta eloltani a lángoló szőnyeget.
  • Szerző: Ripost

Katy Emslie, a 26 éves orvostanhallgató Nagy- Britanniában laptopját szerette volna feltölteni egy univerzális hordozható töltővel, aztán lefeküdt aludni. A töltő az éjszaka közepén váratlanul felrobbant, mint egy tűzijáték. Átrepült a szobán, majd a földre esve meggyújtotta a szőnyeget.

A pánikba esett lány a kezeivel próbálta meg eloltani a tüzet. Rettenetesen összeégett. 10 órán át ápolták a sürgősségin, amíg enyhültek a fájdalmai.

- Hajnali egykor egy hatalmas durranásra ébredtem.  A töltő a lángoló szőnyegen hevert az ágy előtt.

A szomszéd szobában aludt anyukám, akit ordítva próbáltam felébreszteni, eközben a puszta kezeimmel csapkodtam az égő szőnyeget, nehogy az ágyamra is átterjedjen a tűz.  – mesélte a lány.

- Anyukám átsietett egy törülközővel, amivel aztán sikerült eloltani a lángokat. Én meg rohantam, hogy hideg víz alatt lehűtsem az összeégett kezeimet.

A gyártó szerint ez egyedi eset, nem jellemző a termékeikre, hogy felrobbannak. A töltőket szigorú biztonsági teszteknek vetik alá, mielőtt forgalomba kerülnek. Mindenesetre kivizsgálják az ügyet. Az biztos, hogy az összeégett lány jogosan fog kártérítést követelni, ha azt maguktól nem ajánlják fel.

Egy korábbi cikkünkbe már beszámoltunk egy hasonló hazai esetről, ami Hajdú Péterékkel esett meg.

 

És ezeket olvastad már?