BIZARR

Elájultak, fulladtak, kihagyott a szívük az erőspaprikától. Újabb gyilkos hobbi!

A fiatalok körében elterjedtek az internetes kihívások, challenge-ek. Némelyik ártatlan, de a legtöbb igencsak veszélyes. Ilyen a ghost pepper challenge is, aminek a napokban egy tini esett áldozatul.

A szellempaprika vagy más néven indiai Bhut Jolokia paprika a világ legerősebb paprikája. Az erősségi szintje 1 millió a Scoville skála szerint, még a jalapeno paprikáé csak 3500-8000 között mozog.

A veszélyes kihívás lényege, hogy magában eszik meg a paprikát, megrágják és lenyelik a méregerős növényt

és minderről videó is készül. Egy amerikai tinédzser úgy döntött vállalja a kihívást, és szájába vette az indiai paprikát! Abban a pillanatban meg is bánhatta tettét, mert

a növény annyira erős volt, hogy az arca elvörösödött, ugrált és sikítozott, majd kiköpte a kukába. Röviddel később fulladni kezdett,szíve össze-vissza vert, sőt elájult.

Órák múlva jobban lett, de az biztos, hogy soha többé nem próbálkozik ilyenekkel. A szellem paprika annyira erős, hogy aki evett már belőle azt mondja szellemet látott, innen a név. A szakemberek senkinek nem javasolják a tömény fogyasztását, mert

erős verejtékezéshez, hasi - és gyomorgörcsökhöz, valamint hányáshoz vezethet. Az extrém égető érzés pedig még órákkal az elfogyasztása után is érezhető a nyelvtől egészen a gyomorig.

Gyerekeknél gyakran eszméletvesztéshez, fulladási rohamhoz, sőt súlyos szívritmus problémákhoz is vezethet, ezért senki ne próbálja ki!

Magyarországon is volt már rá példa, hogy a fiatalok bizonyítani akartak, és vállalták a kihívást. Egy fiú megpróbálta megenni a zöld hegyes paprikát magában. A videó megtalálható a neten. A magyar fiú sem volt szerencsés, ő is a fürdőszobában kötött ki.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?