BIZARR

Egészen bizarr hatása van ennek a sörnek

Jelen állás szerint egy bizonyos típusú sörfajtától növekedésnek indul a mell. A férfiaké is.
címkék:

A túlzott és rendszeres sörfogyasztás okozta pocakosodás kockázatával minden férfiember tisztában van. Ám minden jel arra utal, hogy az India Pale Ale (IPA) típusú főzetek nem elsősorban köldöktájékra pakolják a plusz kilókat, hanem a mellkasra. Ezekben a sörökben ugyanis a normálisnál nagyobb mennyiségben találhatóak meg az úgynevezett fitoösztrogének - írja a brit Independent.

Ezek olyan növényi eredetű vegyületeknek a gyűjtőneve, melyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan, a szervezet ösztrogén receptoraihoz kapcsolódni és ingerelni az idegrendszert.

Ezek a kemikáliák nőknél leginkább pozitív hatást váltanak ki, például segíthetnek az elalvásban a menopauza alatt. A férfiak esetében viszont a túlzott fogyasztásuk a mellek megnagyobbodásához és merevedési problémákhoz is vezethet.

Egy 1996-os kutatás során fedezték fel először a fitoösztrogének bizarr mellékhatását, ám korunk kézműves sörforradalma újra felszínre hozta ezt az kérdéskört. Ugyanis a kis családi sörfőzdék előszeretettel használnak nagy mennyiségű speciális komlót főzésnél, ami különleges ízt kölcsönöz a végterméknek, viszont a benne található fitoösztrogének szintje a férfi ciciméretre már veszélyes is lehet.

://www.webbeteg.hu/cikkek/fogyokura/5466/fitoosztrogenek

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?