BIZARR

Disznóság: ezeket titkolják előled a légitársaságok repülés közben!

Talán jobb nem is tudni, hogy a stewardessek és a légitársaságok mit titkolnak előlünk egy-egy repülőút alatt...
  • Szerző: WM

Természetes, hogy a légitársaságnál dolgozók többet tudnak a repülőkről és azok állapotáról, mint az utasok. De van pár dolog, amit nem ártana a vendégek orrára kötni. A nyugat.hu összeszedte a legérdekesebbeket, ezek után jobb, ha te is odafigyelsz!

A légiutas-kísérők egy kérdezz-felelek oldalon tárgyalták ki, hogy mik azok a dolgok,

amiket bár elmondanának az utasoknak, mégsem tehetik meg.

Mivel a nevét nem mindenki vállalta az oldalon, így érdemes fenntartással kezelni a dolgokat.

  • Szeretnék szertefoszlatni azt a tévképzetet, hogy a stewardessek ráérnek, mivel úgyis órabérben dolgoznak. A kísérők csak akkor keresnek pénzt, ha a gép ajtaja bezárult, és minden utas elfoglalta a helyét. Így fordulhat elő, hogy például 13 óra talpon állásból csupán 5 órát fizetnek ki neki.
  • Egy másik hozzászóló azt osztotta meg az olvasókkal, hogy náluk a gép alján található víztankokat sosem látta kitisztítva. Ezért nagyon sajnálja azokat az utasokat, akik forró vizet vagy kávét kérnek a járatokon.
  • Szintén higiéniai kérdés, hogy az üléseknél található párnákat és plédeket sem mossák ki rendszeresen. Persze nem szabad általánosítani, de ezt állítja egy nevét nem vállaló utaskísérő. 
  • Azt is szeretnék letisztázni, hogy ha baj van a gépen, azt sohasem akarják eltitkolni az utasok elől. Õk azt a tájékoztatást adják tovább, amit a pilótáktól kapnak. 
  • Végül kérnek mindenkit, hogy értsék meg: sok ügyben már késő a gépen szólni a stewardesseknek: ők már nem tehetnek semmit, ha az utas elvesztette a poggyászát, máshová szeretne ülni vagy ha valaki a késés miatt kompenzációt követel.

 

És ezeket olvastad már?