BIZARR

Citrom ízű banán nincs, de piros színű igen

A kocka alakú görögdinnye és a kék eper után, most már a banán is piros. Vajon lesz sikere?
címkék:

Az ételekhez általában egy általunk megszokott színt társítunk. Ezért nem lett sikere a kék kólának vagy a sárga belsejű görögdinnyének sem. Egyelőre nem tudni, mi lesz a piros banán sorsa, de az biztos, hogy ez a gyümölcs is nagyon trükkös. Nem elég, hogy méregdrága, de kicsit csalóka is.

A furcsa színű banán ugyanis csak kívülről piros. Ha kibontod, akkor ugyanolyan fehéres-sárgás gyümölcsöt találsz benne, mint a sárga héjú fajtában.

Aki kóstolta, állítja, hogy a piros banán krémesebb, mint az „eredeti”. Sőt, sokan málna vagy eper ízt is vélnek érezni benne. Pedig a málnához az ég világon semmi köze. A furcsa mellékízt, az agy teszi hozzá, hiszen a piros szín természetesen a málnához és az eperhez kötődik.

Egyébként ez a számunkra extrém gyümölcs természetesen terem Costa Ricán, és semmi trükkös nincs benne, csak egy jó nagy adag karotin. Ettől sárga a sárgarépa, és narancs színű a sütőtök is. Ezen az éghajlaton nagyon népszerű ez a banán. Az ott lakók chipset készítenek belőle - mert erre tökéletesen alkalmas a kissé szögletes formájú banánfajta.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?