BIZARR

Cápák között: A világ legfélelmetesebb vízicsúszdái

Ha nyár, akkor strand. Ha strand, akkor csúszdázás. Az adrenalin függők hazánkban is hódolhatnak ennek a szenvedélynek. Ami azonban egy-egy fürdőben rád vár, attól lehet, hogy kiráz a hideg.
címkék:

Egyre jobban habzsoljuk az extrém helyszíneket. Legyen ez  nyaralás, esküvő vagy akár egy pár másodperces csúszda futam. A csúszdaparkok üzemeltetői pedig versengenek a látogatók kegyeiért. Nem másért, hogy megkapják a leghátborzongatóbb csúszda címet. Minél jobban sikítasz és félsz, a parkok annál jobban örülnek.

 

Egy kritériumnak kell megfelelj a tökéletes horror előtt, legyél 122 centinél magasabb.

Cápákkal csúszva

Ha a Bahamákra tervezed a nyaralást, ne hagyd ki a csúszdaparkot sem. Hiszen egyedülálló csúszdával találod szembe magadat. A méretei nem túl extrémek- hiszen az 5 emelet magas csúszda nem tartozik a legmagasabbak köz. A félelem azonban garantált.

 

Hiszen egy teljesen sötét csövön keresztül csúszol a „semmibe”, elvesztve a térérzékelésedet.

Az út fénypontja egy világos alagút rész, mely fölé cápákkal hemzsegő lagúnát építettek.

A gyorsaság a fontos

Amerika híres arról, hogy náluk minden nagyobb, gyorsabb, mint bárhol máshol a világon. Így van ez a floridai csúszdaparkban is, ahol Amerika leggyorsabb csúszdáját találod. Ez a hátborzongatóan gyors csúszda maximális sebessége elérheti 90 km/órát is- ennyivel közúton sem száguldozhatsz autóval…

 

Agymosás csúszda

Florida nem véletlenül vízi paradicsom, itt található az a csúszda is, amin ha lecsúszol, utána egy darabig nem fogsz tudni lábra állni. Ezen az egyedülálló csúszdán 4 ember utazhat egyszerre egy gumicsónakban.  A nevéhez hű építményen több emelet magasból zuhanhattok alá egy teljesen sötét csőben, majd gyomorfogató tölcsérhez értek. Ezt tetézi még a csúszda belsejében folyamatosan működő fény és hang játék, amivel teljesen kikészítik az idegeidet.

 

Csak erős idegzetűeknek

A világ legmagasabb csúszdája nem Amerikában, hanem Brazíliában található. Az Insano csúszda 41 méter magasról indul. De tovább növeli a félelmedet, hogy ennek a csúszdának van a legnagyobb dőlésszöge is a világon. A 41 méteres csúszdán 4-5 másodperc alatt csobbanhatsz a vízbe - így a sebességed akár 105 km/ h- ra is felgyorsulhat. Az érkezésnél nézd meg, hogy rajtad marad –e egyáltalán a fürdőruhád.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?