BIZARR

Botrány a KFC-ben: kiporciózva árulják a cég szupertitkos panírját

Az étteremlánc a nyitás óta szigorúan őrzi a titkot. S bár sokan próbálták leutánozni, eddig soha senkinek nem sikerült tökéletesre. Most azonban kiszivárgott a titkos összetétel, s az internet egyből rákattant.
  • Szerző: Z.K.

Csirkeválság van a brit KFC-kben: több üzletet be kellett zárni átmenetileg, az angolok ki vannak akadva, hogy nincs többé zamatos bundában sütött csirkecomb, vödrös, ropogós szárnyak vagy szendvicsek. Nem tömeges csirkehiányról van szó, az étteremláncnak a legújabb beszállítójával akadt problémája – de az éhes vásárlókat ez egyáltalán nem vigasztalja. A hiányra válaszul rögtön meg is jelent az egyik legnagyobb online piactéren, az e-bayen egy recept: méghozzá a szupertitkos panír receptje, amit soha, senkinek nem sikerült megszereznie. Meg is indultak a találgatások: vajon tényleg ellopta az eredeti receptet, vagy gátlástalanul kamuzik az eladó?

Mindenesetre gyanússá teszi az eladót, hogy bár receptet hirdet, valójában a bundához szükséges száraz alapanyagot lehet megrendelni tőle, amiért elég borsos árat kér: a 250 grammos csomagért 1200 forintnak megfelelő angol fontot. Azt állítja, hogy a keverék tartalmazza az összes különleges fűszert, ami a KFC titkos receptjében van, és otthon elkészítve a végeredmény pontosan olyan lesz. A vásárlók nincsenek felháborodva, sőt: ezekben a nehéz időkben mindent elkövetnek, hogy hozzájussanak a ropogós csirkéjükhöz.

Nem ez az egyetlen furcsa dolog, ami az online piactéren történik a csirkeválság kapcsán. Hogy receptet, meg alapanyagokat lehet kapni, az hagyján: de sokan a kész, panírozott finomságokat árulják több tízezer forintért. Az étteremlánc közleménye szerint nem tart már sokáig a válság…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?