BIZARR

A világ legcsúnyább nőjét sokan imádják!

Talán nincs még egy olyan nő, akire többször mondták volna, hogy rondább, mint az ördög. Lizzy kénytelen volt megszokni az efféle bántásokat, ám egy napon valaki levideózta, a képeit föltette a YouTube-ra és ezzel elindított egy lavinát.
címkék:

Hozzá kell tenni, a 26 éves Elizabeth Ann “Lizzie” Velásquez-nek fogalma sem volt a felvétel létéről, így mire néhány hónappal később eljutott hozzá az információ, már több mint 4 millióan nézték meg a bejátszást.

15 percenként ennie kell, különben meghal

Lizzie-ről tudni kell, hogy különleges betegsége miatt szervezete képtelen megtartani a zsírt. A rendkívül ritka kór miatt – melyben az egész világon mindössze 3-an szenvednek – Lizzie izomzata és csontozata rendellenesen fejlődött, testzsír híján tényleg csontsovány, testsúlya még sosem volt 29 kg-nál több.   A bajjal együtt jár, hogy Lizzie szervezete rendkívül nehezen hasznosít bármilyen tápanyagot, ezért lényegesen több napi kalóriát kénytelen elfogyasztani, mint mondjuk egy profi vízilabda játékos. Minden 15 percben ennie kell valamit, ez napi 60 étkezést jelent - derül ki a Daily Mail cikkéből. Lizzie immunrendszere rendkívül gyenge, az egyik szemére megvakult és a másikkal is csak gyengén lát.

Szitokáradat zúdult rá, pedig nem bántott senkit 

Azt azért észrevette, hogy a róla szóló felvétel futótűzként terjedt el az interneten, s hogy azt több millióan látták. Noha a videó végső soron a személyiségi jogait sértette, nem is ez bántotta legjobban. Ami igazán szíven ütötte, hogy a hozzászólások közt szinte alig talált együttérző szavakat, a legtöbben inkább gúnyolódtak rajta. 

Példakép lett

Ám a fiatal és egyébként egyetemi diplomával rendelkező lány kétségbeesés és önsajnálat helyett inkább egy bántalmazottakat támogató mozgalom élére állt, ma már ő a szóvivő. „Nagyon sokféle emberrel találkoztam, mindenki történetét szívesen meghallgatom. Hiszem, hogy ha lelkileg támogatjuk egymást, megerősödhetünk annyira, hogy ne fogjon rajtunk a bántás. Sőt, pozitív energiáinkkal a magunk oldalára állíthatjuk azokat is, akik korábban ok nélkül ellenünk fordultak” – lelkendezett a NewsZoom magazinnak hatalmas optmizmussal Lizzie, akit ma az Egyesült Államokban mind többen tartanak a legbátrabb nőnek a világon! Lizzy tapasztalataiból könyvet írt, életéről pedig filmet forgattak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?