BIZARR

A legbizarrabb helyszínek, ahol szültek már nők

Néhány napja egy különös videó futott végig a neten, amiben egy kismama az autóban adott életet gyermekének. Most összeszedtük a legkülönlegesebb helyszíneket, ahol eddig gyerekek születtek.
címkék:

Egy gyermek születése minden család életben örök emlék, hatalmas és különleges kaland. Milyen lehet ezt úgy átélni, hogy egy váratlan helyzetben vagy helyszínen indulnak el a fájások? Talán kevesen tudják, de megdöbbentően sok kisbaba születik extrém helyzetekben.

Íme, néhány eset itthonról és külföldről, amik valóban idegborzolók lehettek.

Liftben (van akinek kétszer is…)

Egy terhes nőt mentő vitt a győri kórházba. Már nem értek fel vele  a szülészetre, a baba a liftben született meg és a kismama keservesen sírva fakadt. A mentősök próbálták vigasztalni: „ Ne sírjon hölgyem! Volt már, akinek ennél rosszabb helyen kellett szülnie. Két éve egy anyukának az udvaron sikeredett.”

Az újdonsült mama erre még jobban sírni kezdett:  Az is én voltam!

Otthon szülés nagy családdal

Megindult szüléshez száguldott a mentő, egy baranyai kistelepülésre. A pécsi rohamkocsi ugyan azonnal elindult, de a kislány még viharosabb sebességgel bújt ki. Menet közben a mentősök telefonon igyekeztek az apuka segítségére lenni, aki 14 éves fiával együttműködve sikeresen levezette a nem mindennapi szülést.

A járókelők álltak meg segíteni

Pécsen járókelők segítségével sikerült világra hoznia gyermekét az utcán sétáló kismamának. Végül ők értesítették a mentőszolgálatot is, mire azonban a mentők a helyszínre érkeztek, a gyermek már szerencsésen megszületett. Természetesen a kisbabát és édesanyját kórházba vitték az eset után.

Benzinkúton

Egy kismama a férjével éppen a kórház felé tartott, amikor a szülés ijesztően felgyorsult, ezért jobbnak látták, ha félreállnak és riasztják a mentőket. Egy százhalombattai benzinkútnál sikerült biztonságosan leparkolniuk, ide érkeztek a mentők, és végül is a hordágyon, a mentőcsapat segítségével látta meg a napvilágot a kisfiú.

 

És néhány külföldi történet:

Repülőgépen

Egy San Franciscoból Arizónába tartó repülőgép fedélzetén indult be váratlanul egy anyuka szülése. A hihetetlen az egészben, hogy utastársai egészen addig nem vették észre a szülést, míg a baba fel nem sírt. Ekkor kért a férj segítséget. A köldökzsinórt egy kozmetikai ollóval vágták el végül, ami szintén kérdéses, hogy sikerült felcsempészni a fedélzetre, de szerencsére ott volt.

Könyvtárban

Egy buszon tartott a kórház felé a várandós anyuka, amikor elkezdődtek a fájások. Egy másik utasnak, aki egyébként kórházban dolgozott, azonnal feltűnt, hogy valami nincs rendben. Azonnal hívta a mentőket, és leszállította a vajúdó nőt egy könyvtárnál. Mire a mentők kiértek, a könyvtári biztonsági személyzet segítségével világra is segítették a kisbabát.

Postán

Egy angliai postára ment mobilját feltölteni a mindenórás kismama, amikor hirtelen beindultak a fájások. Állítólag, a posta vezetője később viccesen felrakta a mérlegre a babát, majd megállapította, hogy a kicsi, „egy 8,22 fontos első osztályú csomagnak felel meg”.

Liftben

a Washingtoni Tacomában esett meg, hogy, a szülészetre tartó fiatalasszony egy lift foglyaként szülte meg kisfiát. A szerencse az esetben, hogy a bezártságban egy ápoló és egy szülésznő volt a társa, így a szüléssel végül is nem volt gond. Percek alatt lezajlott, de a liftajtó, még két óra hosszát zárva volt. A kétségbeesett kispapa mindvégig a zárt ajtó előtt strázsált.

Bevásárlóközpontban

Egy 19 éves nő, a Michigani Fashion Square áruház előtt hozta világra gyermekét. A szomszédos boltból kapott takarót, a körömszalonból pedig még gumikesztyűt is a szüléshez. Hívták persze a mentőket, de a baba hamarabb megérkezett mint az orvosok.

Sztriptíz bárban

Na jó, valójában csak a bár parkolójában, de mégis. Tennesseeben történt, amikor is a taxi hátsó ülésén vajúdó anyuka szólt a sofőrnek, hogy álljon félre, mert nincs idő, bizony szülni fog. Így esett, hogy ezen a különleges helyen sikerült megszülnie kislányát. A sztriptíz bár később felajánlott egy cuki rózsaszín ruhát az újszülöttnek.

Mielőtt elkezdenél pánikolni, tudnod kell, hogy valójában borzasztóan kicsi az esélye, hogy veled is megtörténjen a fentiek bármelyike. Most lehet, hogy hirtelen sok volt az extrém szüléstörténet, de általában az első gyermeküket váróknál szinte nulla az esélye, és többnyire csak extra alacsony fájdalomküszöbbel rendelkező nőkkel szokott megesni. 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?