BIZARR

26 órás műtéttel választották szét a sziámi ikerlányokat, így néznek ki most

Hatalmas port kavart a két kislány esete a sajtóban, a fél világ várta lélegzet-visszafojtva az életveszélyes operációt. De a java igazán csak a beavatkozás után következett...
  • Szerző: Ripost

Rengetegen követték a két kislány sorsát, amikor sor került a szétválasztó műtétre: a kockázatos beavatozásnak ugyanis könnyen tragikus vége is lehetett volna. Kendra és Maliyah közös májjal és egyetlen vesével születtek, és az orvosok nem sok időt jósoltak a babáknak. A Utah-ban született kislányok szétválasztása hatalmas kockázatot jelentett, és a műtét 26 órán keresztül tartott. Azóta eltelt 13 év, és a két kislány 17 éves lett. A BBC pedig dokumentumfilmet készít arról, hogyan élik tinédzserként a mindennapjaikat.

Bár az emberek tucatnyi kérdést tesznek fel nekik, amint meghallják a történetüket, a két kislány azonban nem érzi különlegesnek magát, sőt: azt nyilatkozták, hogy ugyanolyanok, mint bárki más. Mivel csak egy veséjük volt, Maliyah számára szervátültetésre is szükség volt a műtét után, és önálló életüket mindketten fél lábbal kezdték meg. Most azonban, 17 évesen egészen úgy élik az életüket, mint bármelyik tinédzser.

Az iskolai feladatok mellett szeretik kezelni a közösségi oldalukat, ahol megosztják a történetüket a világgal. Hatalmas sikerük van, több ezren követik őket. Hosszú évekig otthon tanultak, ami főleg Maliyah miatt volt fontos: hiszen veseátültetettként ez volt a legbiztonságosabb. Ugyanis a legelső veséjét az anyukájától kapta; csakhogy 15 éves korában a teste kilökte a szervezete, és újabb átültetésre volt szükség.

Most már mindkét lány egészséges. A szüleikkel, nővérükkel és az öccseikkel élnek együtt. Sokak számára adnak erőt, és még többen tisztelik őket a kitartásukért, életszeretetükért és bátorságukért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?