BIZARR

1,5 milliárdot nyert két munkanélküli a lottón, mégsem fizetik ki őket

A két angol jóbarát megnyerte a főnyereményt, de a pénzük folyósítását megtagadták egy furcsa körülmény miatt.

Az angliai Boltonban élő 36 éves Mark Goodram és gyerekkori jóbarátja, a 31 éves Jon-Ross Watson egy helyi kaparósorsjeggyel megnyerték a jackpotot. A két jóbarát tenyerét összesen 4 millió angol font, azaz átszámítva nagyjából 1,5 milliárd forint ütötte húsvét hétfőn - írja a Mirror nevű brit bulvárlap internetes kiadása.

A munkanélküli segélyen tengődő férfiak minden pénzügyi tartalékukat elkezdték felélni, miután szembesültek azzal, hogy megnyerték a főnyereményt. Négy napon át, megállás nélkül mulatott a páros. Luxuséttermekben ettek napi háromszor, éjt nappallá téve koktéloztak és méregdrága francia pezsgőket vedeltek literszámra, abban tudatban, hogy hamarosan úgyis milliókat kapnak. Sajnos azonban a pénzük folyósítására még egy darabig várniuk kell a srácoknak, ugyanis a helyi lottótársaság rájött pár turpisságra a nyertes szelvénnyel kapcsolatban...

Először is, amikor a társaság folyósítani akarta a nyereményt a két jóbarátnak, kiderült, hogy egyikőjüknek sincs bankszámlája. Ez önmagában persze egy könnyen orvosolható probléma lenne, de ezzel együtt arra is fény derült, hogy a nyertes sorsjegyet pont egy olyan bankkártyával vásárolták a férfiak, ami értelemszerűen nem az övék volt. A lottótársaság ezt követően kérdezett rá arra, hogy pontosan kinek a kártyáját használták a vásárlásnál, de Goodram és Watson egyenes válasz helyett kínos magyarázkodásba kezdett. Azt mondták, hogy egy John nevű barátjuké a kártya, de a férfi lakcímét, életkorát vagy tartózkodási helyét már - valami furcsa oknál fogva - nem tudták megmondani.

A lottótársaság most annak a lehetőségét vizsgálja, hogy  a két jómadár egy lopott bankkártyával vásárolta-e a nyertes szelvényt, ugyanis ebben az esetben nem lenne kötelesek kifizetni nekik a 4 millió fontos nyereményt.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?