Létrehozva: 2016.07.06.

WOWWW! Zéró szénhidrátos csúcskaja: szalonnás-húsos karfiolbomba!

Elkészült a 2016-os szezon legmenõbb diétás fogása: köret és feltét egyben, ropogós szalonnakéregben sütve. Ötletes, egyszerû és nagyon finom! Ne hagyd ki!

Most végképp bebizonyosodott, hogy a karfiolnál egyszerűen nincs jobb diétás zöldség! Nemcsak beltartalmi adottságai passzolnak szuper jól a fogyókúrához - szinte egyáltalán nincs benne szénhidrát, rostokban viszont gazdag -, de bámulatosan sokféleképpen elkészíthető. Szinte hihetetlen, de akár pizzát, kenyeret,zsömlét is készíthetsz belőle, de ha úgy tartja kedved, tálalhatod rizst helyettesítő köretként is.

Most pedig elkészült a valószínűleg legtökéletesebb karfiolfogás, amiből a fehérje sem hiányzik! Hús és köret egyben, méghozzá fantasztikusan egybesütve, ropogós szalonnával! A mellé kínált tejszínes szósz pedig már csak hab a tortán!

Szalonnás-húsos karfiolbomba

Hozzávalók:

1 közepes karfiol (körülbelül 500 g)

100 g bacon szalonna, csíkokban

Hústöltelékhez:

  • 300 g darált hús
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • só, bors
  • Mártáshoz:

  • 50 g  natúr sajtkrém
  • 1 dl tej
  • 2 teáskanál mustár
  • só, bors

  •  

    Így készítsd:

    1. Tisztítsd meg a karfiolt és tedd egyben egy méretes főzőedénybe. Öntsd fel vízzel, sózd meg és felforrástól számítva 5 percig főzd. Emeld ki rögtön a vízből, hűtsd vissza.

    2. A finomra vágott hagymát és a fokhagymát pirítsd le egy serpenyőben. Ínyencek és elszánt fogyúkúrázók egy-két chilipaprikát is belekarikázhatnak. A csípős íz jót tesz a karfiolnak, és nem mellesleg szuper jól felpörgeti a fogyást.

    3. A megdinsztelt hagymás alapot keverd a darált húshoz, add hozzá a fűszerpaprikát, a tojást, sózd és borsozd ízlés szerint.

    4. Tedd a karfiolt egy kivajazott sütőtálba, és borítsd be a bekevert húspéppel.

    5. Majd az egészet takard le a szalonnával úgy, hogy szépen egymáshoz illeszted a csíkokat.

    6. Takard le fóliával és mehet is a karfiolbomba a 180 fokra előmelegített sütőbe! 40 perc után vedd le a fóliát és így süsd tovább ezt a finomságot. Akkor kész, amikor a szalonna teteje láthatóan piros és ropogós, kb. 20 perc.

    7. Közben készítsd el a sajtmártást: Egy serpenyőben keverd össze a krémsajtot és a tejet, forrald fel. Keverd bele a mustárt, ízlésed szerint sózd, borsozd. Esetleg némi friss fűszernövénnyel - pl. snidling, petrezselyem - turbózhatod.

    8. Vedd ki a sütőből a csodálatosra pirult szalonnával borított húsos karfiolbombát.

    9. Szeletekre vágva, forró sajtkrémmel, esetleg friss tépett salátával tálald!

    Szuper diétás fogás, amit egyszerűen csak imádni lehet!

    Jó étvágyat!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    "Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

    hirtv.hu

    Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

    ripost.hu

    Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

    vg.hu

    Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    astronet.hu

    Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

    ripost.hu

    Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    ripost.hu

    4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -