Létrehozva: 2016.10.12.

Újra tombol a műanyagflakon-láz: istenítik az ötletet a háziasszonyok!

Boros Vali szabolcsi háziasszony valóságos lavinát indított el, amikor megmutatta, hogy kell mûanyag ásványvizes palackban savanyúságot eltenni. Most flakonos koviubit gyárt mindenki!

Hatalmas vihart kavart a nyár folyamán Boros Vali, pedig csak egyszerű háztartási praktikáját osztotta az interneten.

Azt találta ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő háziasszony, hogy 3-5 literes műanyag palackokban készíti el savanyúságait.
A módszer szerint jól megtömi a ballonokat zöldséggel és fűszerrel, majd a palackokat felönti sós vízzel, lezárja a nyakukat, és 2-3 hónapra lefekteti őket a pincébe - érni. 

Noha egy jól kipróbált kovászolási metódustól van szó, ami garantáltan működik, mégis sokan nekiestek Valikának.

Leginkább azt vetették a szemére, hogy a savanyúság erjedése során mérgező vegyületek oldódhatnak ki a műanyag palackból, ami nem lehet éppenséggel veszélytelen...

Aztán később persze bebizonyosodott, hogy semmi gond nincs a palackokkal, a bennük készült savanyúság viszont valami zseniális!

Naná, hogy egyre többen érdeklődtek Valikánál a savanyúság iránt, sőt, a módszere futótűzként terjed az interneten. Valika persze készséges, és mindenkinek szívesen elmagyarázza pontról pontra, mi is a teendő.

Sőt, azóta ki is bontotta az első elkészült adagokat, és a végeredményt bemutatta közösségi oldalán is. Mondanunk sem kell, fantasztikusan finom, tökéletes savanyúságot rejt a műanyag palackok mindegyike.

Valika sikerén felbuzdulva egyre több háziasszony próbálkozik még utolsó pillanatban savanyúságnak eltenni uborkát, karfiolt, paprikát és a szezon slágerét, a káposztát. Sorra kerülnek fel az internetre a képek...

 

Íme, az alaprecept:

Vegyes házi savanyúság Vali-módra

Hozzávalók:

  • 5 literes ásványvizes flakon
  • zöldségek vegyesen, ízlés szerint (apró uborka, karfiol, paprika, zöldparadicsom, hagyma stb.)
  • víz
  • kapor
  • Így készül:

    1. Tegyél a flakon aljára egy csokor kaprot. Tömd tele a kedvenc zöldségeiddel.

    2. Öntsd fel hideg vízzel a az egészet. Használj literenként egy evőkanál sót.  

    3. A megtömött és jól lezárt palackot tedd fektetve hűvös, sötét helyre. Ha van pincéd, az a legtökéletesebb, de a vízóraakna is ideális hely!  Kb. 3 hónap kell neki, hogy megérjen, akkor fogyasztható.

    4. Egy nagy tál fölött vágd szét a palack tetejét, így ki tudod belőle szedni a savanyúságot. Tedd át műanyag dobozba, a hűtőben hetekig is eláll!

     

    TIPP:

    Ha kedvet kaptál, most még biztos találsz a piacon hozzávalókat. Karácsonyra elkészülhet a kovászos uborkád!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Váratlan hír érkezett Putyinról

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    metropol.hu

    Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

    magyarnemzet.hu

    Váratlan helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

    ripost.hu

    Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

    vg.hu

    Balaton: öntik a piacra az északi parti ingatlanokat, egyre nagyobb a különbség az árakban

    origo.hu

    Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

    astronet.hu

    Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

    ripost.hu

    Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

    ripost.hu

    Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

    ripost.hu

    Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk