FITTFAZÉK

Tarol a neten az Atkins-sajt­torta! Imád­ják a di­é­tá­zók, mert nem hiz­lal

Na­gyon vágysz már egy kis sü­tire? Ennek az Atkins-di­é­tába is be­il­leszt­hető sajt­tor­tá­nak az alapja liszt he­lyett ma­gok­ból ké­szül, és ter­mé­sze­te­sen cukor sem kerül bele. Így nyu­god­tan el­csá­bul­hatsz!

A cukor- és lisztmentes sajttortában egészségtelen hozzávalók helyett finom, és rengeteg hasznos zsírsavat tartalmazó olajos magvak vannak. A tojás, a krémsajt és a tejföl pedig a fehérjékről gondoskodik, hogy a finomság fogyasztása után sokáig ne legyél éhes. Ha nagyon szeretnél valamilyen édességet, ez az egyik legjobb választás, hiszen egyáltalán nem hizlal, és akkor sem kell lemondanod róla, ha az kicsit szigorúbb diéta híve vagy.

Atkins-sajttorta

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az alaphoz:

  • 15 dkg dió vagy mandula, őrölve
  • 15 dkg szénhidrát csökkentett morzsa, pl Mester Morzsa
  • 15 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 1/2 kg krémsajt
  • 1 doboz tejföl
  • 5 teáskanál cukorhelyettesítő (pl. U1 Zéró vagy eritrit)
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 csipet só
  • bogyós gyümölcsök a tálaláshoz

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.

Eközben a címlapon

2. Az őrölt mandulát (vagy diót) és a morzsát forgasd össze, majd a keverékben morzsold el a vajat. Közben mehet bele az édesítő is.

3. Ezt a tortaalapot nyomkodd bele  egy kapcsos tortaformába, majd süsd 10 percig.

5. A krémsajtot és az eritritet konyhai robotgéppel keverd simára, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat, végül pedig keverd hozzá a vaníliakivonatot, a citromhéjat, a sót, majd pedig a tejfölt.

6. Öntsd a tölteléket a tortaformába az alapra, és süsd kb. 30 percig.

7. Ha kész, kapcsold le a sütőt, nyisd ki az ajtaját, de hagyd még benne a tortát.

8. Fél óra múlva vedd ki a tortát a sütőből, majd amikor már csak langyos, mehet a hűtőbe. Lehetőleg csak másnap vedd ki a kapcsos formából. Isteni finom és ez biztosan nem hizlal!

TIPP:

Szeletenként le is fagyaszthatod, hogy mind ig legyen kéznél egy kis édesség.