DIÉTA

Szu­per reg­geli to­jás­imá­dók­nak: Turbó se­bes­ség­gel in­dítja be a fo­gyást

Ha ko­mo­lyan ve­szed a di­é­tát, fő­kép­pen a reg­ge­lidre kon­cent­rálj. Az első ét­ke­zés­kor dől el ugyanis, hogy súly­csök­ken­tés szem­pont­já­ból si­ke­res lesz-e a napod. Ez a szu­per rán­totta olyan se­bes­ség­gel in­dítja be a fo­gyást, hogy alig hi­szel majd a sze­med­nek.

Ez a villámgyorsan elkészíthető, csodás rántotta fehérje- és rosttartalmával segít a szervezetednek. A fehérjék beindítják a zsírégetést, és egészen ebédig eltelítenek, egyenletesen tartják a vércukorszintedet. A zöldségek és a chia mag rostjai szintén a teltségérzést segítik, ugyanakkor támogatják az emésztést és a belek egészségét – ami még az immunrendszer tökéletes működéséhez is hozzájárul.

A sütőben sült rántotta elkészítéséhez olyan serpenyőre lesz szükséged, amelyet betehetsz a sütőbe, vagyis ügyelj rá, hogy a nyele ne legyen műanyagból. A hozzávalókból 4 adagnyi rántotta lesz. Ha nem fogy el az egész reggelire. Fagyaszd le. Mielőtt megennéd, este olvaszd ki, majd reggel melegítsd át a sütőben vagy a mikróban – és máris olyan lesz, mintha most készítetted volna

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sütőben sült, spenótos rántotta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet szalonna
  • 1 csésze felszeletelt gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 6 marék spenót
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 6 tojás
  • negyed csésze habtejszín
  • só és őrölt bors, ízlés szerint

Így készítsd el:

  • 1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
  • 2. A szalonnát pirítsd zsírjára egy serpenyőben.
  • 3. Add hozzá a vajat és a gombát, majd párold újabb 3 percig.
  • 4. Forgasd a gombás alapba a spenótot, amint összezuhan, húzd le a tűzről a serpenyőt.
  • 5. A tojásokat a tejszínt, és a reszelt sajtot keverd össze, ízesítsd sóval, borssal. A chiamagot is ekkor teheted bele.
  • 6. Öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe, és tedd be az egészet a sütőbe.
  • 7. 8-10 perc alatt pompásra sül.