FITTFAZÉK

Szu­pe­r­egész­sé­ges lett a rán­tott csirke: így pa­ní­rozz liszt és mor­zsa nél­kül!

Imá­dod a rán­tott csir­két, de ag­gódsz az ala­kod miatt? Hi­szen a panír va­ló­sá­gos szén­hid­rát bomba! Mu­tat­juk a leg­újabb vál­to­za­tot, ami­ben nincs liszt és mor­zsa! Szu­per meg­ol­dás, ha di­é­tá­zol!

A rántott csirke sokunk kedvence, de sajnos tiltólistás, ha diétázol. A hagyományosan liszttel és zsemlemorzsával készített panír ugyanis valóságos szénhidrát bomba, ami agyonvágja a fogyókúrádat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Most viszont végre elkészült egy  olyan ropogós bundájú rántott hús változat, amelynek Csodapanírból van a bundája, liszt és morzsa nélkül!

Ez a panír nem tartalmaz vércukorszint emelő összetevőket, így ezt a rántott husit súlycsökkentő diéta esetén is eheted bátran, amikor csak megkívánod. Már csak a megfelelő köretetkell megtalálnod hozzá!

Parmezános rántott csirke

Hozzávalók:

  • 2 filézett csirkemell
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szárított oregáno
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál chili por (elhagyható)
  • 2 evőkanál tejszín

1. A csirkemelleket  szeleteld fel hosszában, kb. 3 szelet lesz mindegyikből.

2. A szeleteket dörzsöld be a a fűszerek keverékével (oregánó, fokhagyma, só, chili), és hagyd állni 1/2 órát.

3. A tojást keverd össze a a tejszínnel, a mandulalisztet a parmezánnal, majd ezekkel panírozd be a csirkemell szeleteket. Először a tojásba mártva, majd a lisztes, sajtos keverékbe.

4. 180 fokos olajban süsd ki a szeleteket. Kb. 6-8 perc alatt parádésra sül a rántott hús. Ügyelj rá, hogy mindkét oldaluk egyenletesen piruljon!