FITTFAZÉK

Soha többé szén­hid­rát: Tej­fö­lös sajt­muffin liszt nél­kül

Délig ki­tartó reg­ge­lire vágysz, vagy ennél va­la­mit két fő­ét­ke­zés kö­zött? A tej­fö­lös sajt­muffint előre is el­ké­szít­he­ted, ha meg­éhe­zel, csak fel kell me­le­gí­te­ned a mik­ró­ban.
címkék:

Ahhoz, hogy reggeli után sokáig ne kopogjon a szemed az éhségtől, sok fehérjére és zsiradékra van szükséged a nap első étkezésénél. Ez a tejfölös sajtmuffin pontosan ezt tudja, tehát számíthatsz rá, hogy a nap első felében egyenletes marad a vércukorszinted, így nem fogsz éhezni. Akár dupla, vagy tripla mennyiséget is készíthetsz belőle: a hűtőben 5 napig tárolhatod, a mélyhűtőben pedig még tovább: a rohanós reggeleken csak be kell tenned a mikróba, hogy megmelegítsd.

Tejfölös sajtmuffin liszt nélkül

Fotó: Pinterest

Hozzávalók 6 muffinhoz:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1 csésze mandulaliszt

2,5 evőkanál kókuszliszt

1 teáskanál sütőpor

2 csipet só

Eközben a címlapon

2 csipet fehér bors

2 tojás

2 teáskanál vörösborecet

negyed csésze tejföl

negyed csésze reszelt sajt

12 dkg bacon szalonna

3 dkg vaj

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra.

2. Botmixerrel dolgozd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és a borsot, majd add hozzá a tojásokat, az ecetet, a tejfölt és a sajtot. Keverd őket simára.

3. Közepes tűzön, serpenyőben pirítsd a szalonnát 5 percig, majd add hozzá a vajat.

4. Keverd hosszá a vajas szalonnát a többi hozzávalóhoz.

5. A tésztát oszd el egyenlően a kizsírozott muffinsütő 6 formácskája között. Nem fog nagyon megemelkedni, nyugodtan töltsd meg a formát.

6. Süsd 15-18 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy megsültek-e.

7. Edd meg még melegen, kevés tejföllel vagy vajjal.

címkék: