FITTFAZÉK

Álom­desszert cukor nél­kül: Imádni fogod ezt a kré­mes cso­dát!

Ki mondta, hogy di­é­tá­ban tilos fi­nom­sá­got enni? Itt ez az is­teni krém­desszert, ami­ből dup­lán is szed­hetsz, biz­tos nem hiz­lal! Rá­adá­sul esz­mé­let­len finom!
címkék:

Mindenki szereti a képviselőfánkot, vagy a tiramisut - ebben a receptben ez a két sütemény egyesült. Az ötlet szuper, mert így nem kell a bolti babapiskótára hagyatkoznod, ha krémes desszertet kívánsz. Ráadásul így, cukormentesen elkészítve tökéletesen illeszkedik a diétába is. Az alapanyagok nagyon alacsony szénhidráttartalma garantálja, hogy a desszert fogyasztása után után nem ugrik egekbe a vércukor-szinted.

Rakott fánk

(Knap Daniella receptje)

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 12 dkg Update1 Norbi liszt
  • 11 dkg vaj
  • 1,1 dl víz
  • 3 db tojás
  • 1/2 mokkáskanál só

Krémhez:

  • 20 dkg Update1 Vaníliás Pudingpor
  • 1 l tej
  • 35 dkg mascarpone

Öntethez:

Eközben a címlapon
  • 12,5 dkg cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg Update1 Cake Sweet  

1. Forrald fel a vizet a vajjal és a sóval, majd húzd le a tűzről. Add hozzá a lisztkeveréket és tedd vissza a tűzre és addig keverd, amíg a tészta elválik az edény falától.

2. A masszát tedd egy keverőtálba, hagyd kihűlni, majd keverd hozzá gépi habverővel a tojásokat.

3. A krémes állagú tésztát töltsd sima csöves habzsákba, majd nyomj egyforma, kisebb halmokat sütőpapírral bélelt tepsibe. Vizes kézzel óvatosan nyomkodd meg a tetejüket, hogy ne legyenek csúcsosak. A fánkokat permetezd meg egy kevés vízzel, hogy párás környezetben süljenek.

4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig, - TILOS kinyitni közben a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta - majd állítsd át a sütőt 160 fokra és résnyire kinyitott ajtó mellett szárítsd még 8-10 percig. Kapcsold le a sütőt és hagyd kihűlni benne a fánkokat.

5. A krémhez melegíts fel 8 dl tejet, a maradékba, pedig botmixerrel keverd csomómentesre a pudingport. Majd a tejhez adva, folyamatos kevergetés közben, főzd sűrűre. Várd meg, amíg kihűl.

6. A kihűlt krémet keverd össze a mascarponéval egy habverő segítségével.

7. A kihűlt fánkokat vágd ketté, majd rétegesen rakd le egy jénai tálba úgy, hogy krémmel kezdd. Utána jöhet a félbe vágott fánk, majd ismét krém következik. A lényeg, hogy mindenképp krém kerüljön a tetejére.

8. A tetejét szórd meg kevés cukrozatlan kakaóval, és tedd a hűtőbe 1-2 órára.

9. Tálalás előtt frissen készítsd el az öntetet. Melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald fel, és olvaszd fel benne a csokit. Addig keverd, míg fényes nem lesz.

Tálaláskor ezzel kínáld a kiadagolt rakott fánkot!

Tippek: - A tésztához vajat használj, ne margarint. - Nagyon fontos, hogy jól keverd ki a tésztát, amíg elválik az edény falától. - A tojásokat egyesével add a tésztához, mindegyikkel külön dolgozd össze, csak így jönnek fel, és lesznek üregesek a fánkok  

címkék: