Létrehozva: 2016.06.30.

Pizza, ami nem sütőben sül. Próbáld ki, még ma!

Itt a nyár, a kerti partik és grillezések ideje. Gondoltál már arra, hogy pizzát nemcsak sütõben süthetsz, hanem grillezhetsz is? Grillhúsok mellé kenyér helyett is kiváló.

A grillen sütött pizza egyetlen titka, hogy mindkét oldalát át kell sütögetned a pizzatésztának. Ha már majdnem megsült, rakj rá mozzarellát, paradicsomot, bazsalikomot, és mennyei ebédet  készíthetsz. Ha teheted, használj elektromos sütőt az elkészítéséhez. Faszenes grillen hamar megég, kicsit több odafigyelést igényel, de megéri a fáradságot.  

Készítsd el a pizzatésztát!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 ek olaj
  • fél csomag élesztő
  • nagy csipet só
  • kis csipet cukor
  • 2,5 dl langyos(!) víz
  • 1. Gyúrd össze a hozzávalókat! Az állagán érezni fogod, amikor jól összeáll. 1 órára tedd félre, hogy megkeljen.

    2. Közben készítsd elő a grillt! Elektromos grillnél könnyű dolgod van, faszenes grillnél ügyelj a szén elrendezésére. A szenet a grillsütő 3/4 részén rendezd el, és maradjon egy negyednyi fűtetlen részed is a grillsütőben. Hagyd, hogy a rács 5 percig melegedjen!

    3. Miközben a szén izzik, nyújtsd ki a pizzatésztát az előre belisztezett nyújtódeszkán.

    A megkelt tésztát tehát szedd szét kisebb cipókra  és egyenként nyújtsd ki őket ovális vagy kör alakú formákra. Akkorák legyenek, hogy kényelmesen elférjenek majd a rácson.

    4. A pizzatészták felületét olajozd be és szórd meg sóval vagy fokhagymás sóval.

    5. A kész tésztát helyezd a rácsra az olajozott felével lefelé.

    Néhány másodpercen belül a tészta elkezd hólyagosodni. Ekkor olajozd be még egyszer a felületét, sózd meg! Egy villával szúrd meg a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen sül-e. Süsd addig, amíg az alsó rész barnás színt nem kap - néhány apró, sötétbarna folttal.

    6. Ha a tészta átsült, fordítsd meg a rácson és tedd rá a feltétet. Kend meg paradicsomszósszal. Dobj rá friss bazsalikomot és mozzarellát. Citrommal és mentával is megbolondíthatod. Amíg a másik fele megsül, a sajt ráolvad, kész a grillen készült pizzád.

    7. Ha olyan feltétet teszel a tésztára, aminek át kell sülnie - friss paradicsom, mozzarella, padlizsán, articsóka - takard le (akár egy másik pizzaszelettel), hogy gyorsabban átsüljön és a tésztát húzd át a grill hidegebb felére, ahol nincsen szén.

    8. Miután átsült a feltét, húzd át a pizzát még egyszer a grill melegebb felére, és kb. fél percig hagyd sülni a rácson. Egy lapáttal emeld le és szórd meg friss fűszerekkel - bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel.

     

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    borsonline.hu

    „Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

    hirtv.hu

    Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    mandiner.hu

    Bejelentette az ukrán miniszterelnök: Lengyelországgal közös fegyvergyárak létesítését tervezik

    origo.hu

    A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

    astronet.hu

    Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó