kulcsár edina
Szabó Gyõzõ nem csak jó színész, de kiváló szakács is, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint kedvenc receptje.
Panzanella, a toszkán kenyérsaláta
Hozzávalók:
- 1 kg kenyér
- 1 doboz minőségi tonhalkonzerv
- bazsalikom
- magozott fekete olíva
- kapribogyó
- koktélparadicsom
- egy fej lilahagyma
- két csomag minimozzarella
- olívaolaj
- só
- bors
- lime
- citromlé
A kenyeret kibelezzük, a belét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle, és egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadunk egy konzervnyi tonhalat, az olajjal együtt. Fekete magozott olívát, minimozzarellát, kapribogyót, koktélparadicsomot, sót, borsot, bazsalikomot, olívaolajat adunk hozzá és összekeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen másnapra. Igazi hűsítő finomság nyárra, amit egy kis citromlével megbolondítva is fogyaszthatunk.